Logo
Bu sayfayı yazdır

5. Kırıntı Eğitim Festivali Kapanış ve Ödül Töreni Gerçekleştirildi

5. Kırıntı Eğitim Festivali Kapanış ve Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Öğrencilerimizin erdemli davranışlarını öne çıkarmak, yaşama ve insana ilişkin farkındalıklarını artırmak, insan haklarına ve canlılığa saygılı, demokrasi bilincine sahip bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla her yıl belirlenen bir tema çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz Kırıntı Eğitim Festivali’nde bu yıl “Aidiyet” teması işlendi. Okullarımız bünyesinde yapılan zümre etkinliklerinin ardından 5. Kırıntı Eğitim Festivali’nin kapanış ve ödül töreni, 31 Mayıs 2017 tarihinde amfi tiyatroda velilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Şef Dilay  Temizsoy yönetimindeki Gençlik Senfoni Orkestramızın verdiği mini konserle başlayan tören, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kuruluşuna yön verdiği bir Cumhuriyet kurumu olan TED Ankara Koleji’nin kurum kimliğinin ve okulumuzun şanlı varlığını gelecek kuşaklara aktarma bilinç ve sorumluluğunun işlendiği sunumla devam etti. 

Öğrencilerimizin  gerçekleştirdiği lirik dans izleyenleri büyülerken, sinevizyon gösterileri ile Cumhuriyet’in ilk balosu, Okulumuzun kuruluşu ve tarihçesi ekranlara yansıdı. Öğrencilerimizin vals ve zeybek gösterileri beğeniyle izlendi.

“TED Ankara Kolejliyim” Kırıntı Festivali Ödülü, ülkemize ve kurumumuza yapmış olduğu değerli katkılardan dolayı Vakıf eski başkanlarımızdan 1943 mezunumuz Ali Bozer’e TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Z. Ahmet Çörtoğlu, Yönetim Kurulu Üyemiz Ayfer Yılmaz ve eski Vakıf Başkanlarımızdan Niyazi Akdaş tarafından takdim edildi. Vakıf Başkanımız yaptığı konuşmada çok duygulandığını ifade ederek Ali Bozer ile olan bir anısını anlattı. 1969 yılında okulun sınavını kazanmasına rağmen bir hata olduğunu ve bunun üzerine sınav sonucunu görüşmek üzere hukukçu olan amcası ile o zamanın Vakıf Başkanı olan Ali Bozer’e gittiklerini anlatan Çörtoğlu, “Sayın Başkanım o zaman bu camianın, tüm kamuoyu tarafından tanınan üstün bir şahsiyeti idi ve o zaman bana bir hedeften bahsetmişti. Türk Eğitim Derneği Üniversitesi’nden. ‘Sen bu okulu girdin kazandın, inşallah bu okulun üniversitesinden de mezun olursun’, demişti. O üniversiteden mezun olamadım, başka bir üniversiteden mezun oldum ama o üniversitenin kuruluşunda bulunma gururunu ve onurunu yaşadım. Kendisi Cumhuriyetle yaşıt bir aydınlık abidesidir, bir duayendir.” dedi.

Ali Bozer ödülü alırken yaptığı konuşmada “Ben gerçek anlamda bir Kolejliyim. 1937’den beri Kolejli’yim. Çoğunuz belki o tarihte daha doğmamıştınız. Bütün kültürümü ve değerler bütünümü ailemin yanında Kolej’den aldım. Bununla iftihar ediyorum. Bizim en büyük değerlerimizden bir tanesi dayanışmadır. Bunu hiç unutmayınız. Kolejliler her yerde, tanıyın tanımayın kardeştir. Sizlerden de aynı duygularla Kolejlilere kardeşçe davranmanızı bekliyorum.” diyerek Kolejlilerden beklentisini dile getirdi.

Törenimiz Halkoyunları öğretmenimiz Engin Akgün’ün söylediği,  müzik öğretmenimiz Mehmet Kaya’nın kendisine piyano ile eşlik ettiği “Çalın Davullar” adlı Selanik türküsü ile devam etti.

 Kapanış bölümünde Mustafa Kemal Atatürk’ün ekrana yansıyan silüeti ve Müdür Yardımcımız Ahmet Akaracı’nın sesiyle izleyenler duygulu anlar yaşadılar. Atatürk’ün Dolmabahçe Sarayı’ndaki odasında bulunan “Dört Mevsim” tablosunu tasvir ederek, TED Ankara Koleji’ni yüzünü her mevsim bahara dönen bir anıt ağaca benzeten anlatıcının, “Andımız var: Kurucumuza, sana, yarınlara!..” sözleri ile salon alkışlara boğuldu. Tören hep birlikte söylenen İzmir Marşı ve Kolej Marşı ile son buldu.

 

Son DüzenlenmeSalı, 12 Eylül 2017 10:40
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000