Haberler

Bilimin İlk Meşaleleri” Projesi Kapsamında 4.Sınıflar İle “Ne? Neden? Nasıl? Günü

“BİLİMİN İLK MEŞALELERİ” PROJESİ KAPSAMINDA

4.SINIFLAR İLE “NE? NEDEN? NASIL? GÜNÜ” VE STEM JAM YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Merak etmeseydi insan, gündüzün geceye nasıl dönüştüğünü

Hâlâ düşünürdü öküzün boynuzunda Dünya'nın döndüğünü

Soru sormaktı bilgiye ulaşmanın ilk adımı

Keşfetti zamanla karanlığı aydınlatmayı...

Ve işte TED Ankara Koleji’nde bilimin ilk meşaleleri…

4.sınıf zümre öğretmenleri, ilkokul bilişim teknolojileri ve fen bilimleri öğretmenleri ile PGÖDEM uzmanlarının işbirliğiyle düzenlenen “Bilimin İlk Meşaleleri” etkinliği kapsamında öğrenciler “Ne?”, “Neden?”, “Nasıl?” “Bunları Biliyor Musunuz?” ve “Bu Kişileri Tanıyor Musunuz?” başlıklı posterler hazırladılar, deneyler, maketler ve modeller tasarladılar. 4. sınıf öğrencilerimizin bir bölümü kolej sokağında deney, poster, maket ve modellerini sergileme fırsatı bulurken bir bölümü ise  “STEM Jam” adlı yarışmaya katılarak performans sergilediler.

 

   

STEM JAM Etkinliği

Türkiye’ de ilk defa okulumuzda yapılan STEM JAM etkinliğinde öğrencilerden takımlar halinde çalışarak, tasarım temelli fen eğitimi aşamaları kullanılarak verilen görevlerle ilgili ürün tasarlamaları istenmiştir. Etkinlikte, öğrencilerin Kodu Game Lab adlı program ve Makey Makey kitiyle yaratıcılıklarını kullanarak tasarladıkları ürüne ait oyun geliştirmeleri, mühendislik becerilerini ve problem çözme becerilerini kullanmaları amaçlanmıştır. Tüm takımlar verilen görevi başarıyla tamamlamışlardır.

Yarışmanın birincisi 4F sınıf takımı, ikincisi 4G sınıf takımı ve üçüncüsü 4L sınıf takımıdır. Yarışmada derece alan öğrencilerimize TED Ankara Koleji Mezunlar Derneği 1 aylık Kolej-IN Aile Üyeliği hediye etmiştir. Öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.  

 
Son DüzenlenmePerşembe, 22 Haziran 2017 11:06