Lise Fransızca Model Fransızca Birleşmiş Milletler Ekibimiz İstanbul Galatasaray Lisesi Sultanı MFNU 2017’ye Katıldı

Lise Fransızca Zümremiz tarafından yürütülen MFNU (Model Fransızca Birleşmiş Milletler) çalışmaları kapsamında öğrencilerimiz, 26-28 Mayıs 2017 tarihleri arasında Galatasaray Lisesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Sultani MFNU’17’ye katıldılar. 9/İ sınıfından Anıl GÖKKURT, 9/K sınıfından İrem Tutku Özdemir, Ilgın Dide Kurugül,10/ L sınıfından Duru Naz Han ve 10/R sınıfından Zekiye Bersu Sezer olmak üzere beş delegeden oluşan ekibimize öğretmenlerimiz Sebahat Karamısır ve Ruziye Kutsal rehberlik etti.  Américain d’Uskudar, Saint Pulcherie,Tevfik Fikret (İzmir), Saint Joseph (İstanbul), Saint Michel,Tevfik Fikret (Ankara), SAJEV Petit Prince (İstanbul), Notre Dame de Sion (İstanbul) Liselerinin de delegeleriyle yer aldığı MFNU’nun teması "ENTEGRASYON" idi. Konferans boyunca öğrenciler, günümüzde bizi çevreleyen tüm bu bütünleşme engellerinin ortaya koyduğu problemleri çözmeyi denediler.

Komiteler & Tartışma Konuları

AG-2 : İnsan Hakları Komitesi :(9/K İrem Tutku ÖZDEMİR)

1- Az gelişmiş bölgelerde çocuklara eğitim nasıl geliştirilebilir ?

2- Çatışma bölgelerinde uygulanan cezalar, zalimce muameleler ve şiddete karşı nasıl mücadele etmelidir ?

AG-4: Comité Légal:(10/ L Duru Naz HAN -- 9/K Ilgın Dide KURUGÜL)

1- Yasadışı uyuşturucu ticareti nasıl kontrol altında tutulmalıdır?

2- Irk ayrımcılığı nasıl ortadan kaldırılır ?

Conseil de Sécurité :(9/İ Anıl GÖKKURT)

1- Sudan İç Savaşları nasıl çözüme kavuşturulabilir ?

2- Çatışma bölgelerinde mültecilerin güvenliğini garanti altına almak için hangi uluslararası önlemler alınabilir ?

Comité Historique:10/R Zekiye Bersu SEZER

1-  Kıbrıs Barış Müzakereleri