Sosyal Projelerimiz Kapsamında Çankaya İş Okulu’nda Çalışmalar Yaptık

11. sınıf UB öğrencilerimizden on kişilik gönüllü bir grupla, 2 Mayıs 2017 ve 22.05.2017 tarihlerinde CAS öğretmenlerimizden Işıl Çırakoğlu ve Görsel Sanatlar öğretmenlerimizden Çiğdem Özler Keserci’nin rehberliğinde, Dikmen’de bulunan Çankaya İş Okulu’nu ziyaret ettik ve okulun görsel sanatlar öğretmeninin yönlendirmeleriyle çeşitli etkinlikler yaptık.  Bu etkinliği planlarken amacımız;  ülkemizde eğitim alanındaki çeşitlilikler hakkında bilgi edinmek, akran etkileşimini sağlamak, öğrencilerimizin, farklılıkların farkında olup eşitlikçi bir tutum geliştirmelerini sağlamak,  onları akademik bilgi üretimi dışındaki alanlarda da üretime yönlendirmekti. Bununla birlikte söz konusu okulda öğrenme becerisini geliştiren görsel uyaranların zenginleştirilmesine katkıda bulunmak, okulun yılsonu gösterisi ve mezuniyet töreni için okulda yapılan hazırlıklara katkıda bulunmak gibi somut amaçlarımız da vardı.

Okulda yapılacak etkinliklere başlamadan önce okul müdürü, bizi makamında ağırlayarak okuldaki öğrenci profili, öğrencilerin mezuniyet sonrasında iş bulma olanakları, okulda öğrencilere beceri kazandırmak üzere yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve “engeller”in yaşamın doğal bir gerçeği olduğunu vurgulayarak bu konuda düşüncelerimizi gözden geçirmemiz ve farklı bir duyarlılık geliştirmemizi sağlayan yaklaşımlarda bulundu. Okuldaki öğretmenler ve idareciler,  bize okulun eğitim yaklaşımını ve olanaklarını göstermek amacıyla okuldaki atölye ve derslikleri de gezdirerek bizlere çeşitli bilgiler verdiler. Tanıma amaçlı bu toplantı ve geziden sonra okuldaki atölyeye geçerek okulun bir koridorunu boyamak ve bir diğer koridorda da zemine noktalama imlerini yerleştirmek için hazırlıklara başladık. Bir grup öğrencimiz de mezuniyet töreni ve kermeste kullanılacak süslemelerin hazırlanması için çalıştı. Öğrencilerimize, bu çalışmalarda okulun beş öğrencisi de eşlik etti. Değişik bir ortamda yararlı işler yapmış olmanın mutluluğuyla okuldan ayrıldık.