Logo
Bu sayfayı yazdır

4. Cambridge Günü’nde Eğitimin Geleceği Konuşuldu

4. Cambridge Günü’nde Eğitimin Geleceği Konuşuldu

Cambridge Uluslararası Sınavlar Merkezi (CIE) olan ve Secondary Stage I, IGCSE ve A Level Programlarını uygulayan Türkiye’deki özel okullar, 27 Mayıs’ta okulumuzun ev sahipliğinde düzenlenen 4. Cambridge Günü’nde bir araya geldi.

“Eğitimin Geleceği: Öğrencileri yarının dünyasına hazırlamak için öğretimi tasarlamak” teması ile gerçekleştirilen 4. Cambridge Günü’nün açılış konuşmasını yapan Genel Müdürümüz Sevinç Atabay, 2000'li yılların ortalarında dünyanın farklı kültürleri bilmek, farklı dillerle iletişim kurabilmek olarak tanımlanabilen kültürel zekadan konuşmaya başladığını belirterek "Eğer her dilinde eğitimle ilgili söze 21. yüzyılın insanı diye başlıyorsak, o zaman dünyanın nereye gittiğini doğru görmek, doğru okumak durumundayız. Bu iş elbetteki en çok geleceğin anne babalarının eğitimlerini veren biz öğretmenlere düşüyor. Sizler kendinizi ne kadar güncellerseniz, siz ne kadar öğrencinizin daha uzak ilerisinde olursanız onun gelecek dünyası üzerinde etkili olabilirsiniz." dedi.

    

Tüm oturumları lise öğrencilerimiz Elif Gülce Can ve Kerem Batuhan Yücel İngilizce olarak sundular. 

  

CIE Avrupa Bölge Müdürü Burcu Benderli IGCSE Programını uygulayan okullara ve katılımcılara konuşmasında teşekkür etti. Cambridge Günü'nün ilk oturumunda Cambridge Uluslararası Sınavlar Profesyonel Gelişim Programları Direktörü Dr. Paul Beedle, metabilişsel yaklaşımdan bahsettiği sunumunda kavramın üstbiliş anlamına geldiğini, bireyin kendi öğrenme süreçlerinin nasıl işlediğini anlayarak bu süreçleri kontrol altına alabileceğini ve tam öğrenme için stratejiler geliştirebileceğini belirtti. Ayrıca metabilişsel yaklaşımda öğretmene düşen rolleri anlatarak, doğru geribildirimde bulunulduğunda öğrencinin neler başarılabileceğini gösteren "Austin's Butterfly" adlı kısa filmi izletti.

 

   

Etkinliğin çağrılı konuşmacısı, küresel eğitimci ve yazar Deborah Eyre ise katılımcılara öğrenmede yüksek performansın nasıl elde edilebileceğini ve dünya standartlarında bir okul olabilmenin yollarını anlattı. Bireyin belli bir yetenek ve potansiyel ile doğduğunu ve bunun ötesine geçemeyeceğini düşünen yaklaşımın artık terkedildiğini, herkesin doğru ve kasıtlı pratiklerle öğrenme becerisinin ve zekasının arttırılabilineceğinin artık bilindiğini vurguladı.

   

Öğleden sonra gerçekleştirilen öğrenci panelinin moderatörlüğünü Kaan Tütek yaptı. Panelde ortaokul öğrencilerimiz Nehir Şimşek, Elif Eroğlu, Ada Tüzüner, Irmak Fiş, Oral Gülsoy ve lise öğrencilerimiz Burcu Gülşah Alıcı, Ozan Ürkmez, Can Arda Turan, İdil Akhan, Naz Dündar ve Çağıl Aydıner, “Eğitimin Geleceği” konusundaki düşüncelerini paylaştılar. 

Panelden sonra eş zamanlı düzenlenen on beş oturumda IGCSE müfredatı ile ilgili deneyimler paylaşıldı.

    
   

Yabancı yayınevleri Kolej Sokağı’nda kitap fuarı düzenledi.

   

Yoğun akademik paylaşımların sonunda müzisyen iki mezunumuz, caz sanatçısı Sibel Köse ve klasik ve bas gitarıyla kendisine eşlik eden Kamil Erdem, katılımcılara mini bir konser verdiler. Konser öncesinde bir öğrencimiz Sibel Köse ile kısa bir söyleşi yaptı.

    

Etkinliğin kapanışında CIE Koordinatörümüz ve Müdür Yardımcımız Nilgün Yücel ve Ortaokul İngilizce Zümre Başkanımız Feyza Arıbaş, katılımcılara teşekkür ederek dilek ve temennilerini sundular.

 

 
 
Son DüzenlenmePazartesi, 29 Mayıs 2017 15:50
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000