Haberler

Akıl Oyunları'nın 4.sünü Gerçekleştirdik

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Ortaokulu’nun ev sahipliğinde 27 Mayıs 2017  tarihinde “4. Akıl Oyunları Yarışması” düzenlendi. Yarışmaya TED Adana Koleji, TED Ankara Koleji, TED Antalya Koleji, TED Bursa Koleji, TED Denizli Koleji, TED Diyarbakır Koleji, TED Eskişehir Koleji, TED Gaziantep Koleji, TED Hatay Koleji, TED İstanbul Koleji, TED İzmir Koleji, TED Kayseri Koleji, TED Karabük Koleji, TED Kdz. Ereğli Koleji, TED Kocaeli Koleji, TED Konya Koleji, TED Konya Ereğli Koleji, TED Mersin Koleji, TED Polatlı Koleji, TED Rönesans Koleji, TED Sivas Koleji, TED Trabzon Koleji’nden üçer öğrenciden oluşan 76 takım katıldı.

    

4. Akıl Oyunları Şampiyonası’nın açılışında konuşan Ortaokul Müdürümüz Zühal Üstündağ, "Sevgili öğrencilerimiz eğlenirken öğrenme, problem çözme, hızlı düşünme ve çözüm üretme becerilerinizi kuvvetlendirmek için bir araya geldiniz, sevgi, saygı ve dostluk içinde yarışacak ve deneyimlerinizi arttıracaksınız hepiniz hoş geldiniz" dedi.

Ortaokul Matematik Zümresi Başkanı Melih Narlı ise konuşmasında "Burada bulunmanız, okullarınızı temsil etmeniz yaşamınızda hatırlayacağınız çok önemli bir deneyim olacaktır" diyerek katılan tüm TED okullarına teşekkür etti.

İçeriği Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu'nun Türkiye'deki temsilcisi Akıl Oyunları Dergisi, Türk Beyin Takımı ve Akıl Derneği katkıları ile hazırlanan şampiyona ile öğrencilerin eğlenceli vakit geçirerek analitik düşünme teknikleriyle tanışmaları ve problem çözme, mantık yürütme, hızlı düşünme, çözüm üretme, ekip çalışması gibi becerilerini geliştirmeleri amaçlandı.

Gün boyu süren yarışma; akıl yürütme ve işlem oyunları, sudoku, kelime oyunları ve mekanik oyunların oynandığı takım yarışmalarından ve ardından düzenlenen bireysel finalden oluştu. Yarışmada ilk üçe giren takımlara düzenlenen törenle kupa, madalya ve başarı belgesi, tüm yarışmacılara ise katılım belgeleri verildi.

Takım yarışmalarında:

 TED Polatlı Koleji (4) birinci,

TED Polatlı Koleji (5) ikinci,

TED Ankara Koleji (1) üçüncü oldu.

    

Bireysel dalda :

Şevval Gürsoy (TED Denizli Koleji) 1.

Mert Şarklı (TED Polatlı Koleji) 2. 

Seymen Koyuncu  (TED Polatlı Koleji) 3.

    

Ödül töreninin sonunda Orta Okul Müdürümüz Zühal Üstündağ Türk Beyin Takımı üyelerine teşekkür plaketi sundu.

Son DüzenlenmeCumartesi, 27 Mayıs 2017 17:13