Avrupa Gençlik Parlamentosu 20. Ulusal Seçim Konferansında Büyük Başarı

Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye 20. Ulusal Seçim Konferansı, İstanbul Kabataş Erkek Lisesi ve Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği iş birliği ile 12-16 Mayıs 2017 tarihleri arasında Kabataş Erkek Lisesi’nde düzenlendi. Okulumuz Politika ve Diplomasi Kulübü üyesi 6 öğrenci Yağmur Gündoğdu (10-A,), Mert Cemri (10-B), Merih Deniz Törüner (10-K,), Ege Ergül (10-L), Burcu Gülşah Alıcı (10-P), Ateş Fettahoğlu (10-R) konferansa delege olarak katıldılar. Konferans süresince öğrencilerimize kulüp danışman öğretmenlerimizden Sinem Özge Tural rehberlik etti.

Merih Deniz Törüner, Burcu Gülşah Alıcı ve Ateş Fettahoğlu, Tiflis 2017 86. Uluslararası Avrupa Gençlik Parlementosu Konferansı’na,

Yağmur Gündoğdu, Bosna Hersek 1. Uluslararası Avrupa Gençlik Parlementosu Konferansı’na,

Mert Cemri, Norveç Avrupa Gençlik Parlementosu 15. Ulusal Seçim Konferansı’na  katılmaya hak kazandılar.

Öğrencimiz Ege Ergül ise yedek olarak seçildi.

EYP Türkiye 20. Ulusal Seçim Konferansında öğrencilerimizin yer aldığı komiteler şunlardır:
1. ENVI - Çevre Komitesi, Avrupa Birliği ajendası çerçevesinde, sağlık ve besin güvenliği, akıl sağlığı – Merih Deniz TÖRÜNER
2. DEVE –Avrupa Komşuluk Politikası – Burcu Gülşah ALICI
3. FEMM - Kadın hakları ve cinsiyet eşitliği komitesi– Ege ERGÜL