Haberler

4. İnovasyon ve Girişimcilik Fuarı’nda 24 Ürün Yarıştı

Lise Kısmı INNOVATED Topluluğumuz  tarafından 24 Mayıs 2017 tarihinde Spor ve Sanat Merkezimizde 4. İnovasyon ve Girişimcilik Fuarı düzenlendi. Öğrencilerimizin sanal şirketler kurarak şirketin misyon ve vizyonlarını belirledikleri, daha önce hiç üretilmemiş ya da üretilmiş ürünler üzerinde yenilikçi fikirler geliştirerek tasarladıkları 24 ürünün sergilendiği fuar, gün boyunca öğrenci ve velilerimiz tarafından ziyaret edildi.

Sergilenen yenilikçi ürünler arasında ilaç taşıyan medikal drone, düğün mekanlarını kolayca bulmak için geliştirilen Bride uygulaması, yastıklı emniyet kemeri, otomatik bıçak, görme engelliler için yüzücü gözlüğü, çevreci ev, astım bilekliği, suda hayatta kalma yeleği, hayat düzenleyen telefon, nefes alış verişi kontrol eden maske, AKUT ve TEM için arama kurtarma drone’nu, salmonella bakterisini tespit eden eldiven gibi birbirinden ilginç projeler yer aldı.

    

Birinci: ÇevrEV, Çevreci ev  İkinci Smart 24, Hayatı düzenleyen telefon


         

Üçüncü: Auto Cultro, Otomatik bıçak Dördüncü:  Diligitis, Düğün mekanı bulma uygulaması

Beşinci: Sleeplock , Yastıklı emniyet kemeri

  Öğrencilerimizin projeleri ODTÜ Girişimcilik Kulübü’nden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek ilk beş dereceyi alan öğrencilere ödülleri verildi.

 

Son DüzenlenmeCuma, 26 Mayıs 2017 11:23