Logo
Bu sayfayı yazdır

STEM&MakerFaire: Teknoloji ile Kendin Yap

STEM&MakerFaire: Teknoloji ile Kendin Yap


TED Ankara Koleji’nde öğrencilerin bilim ve teknoloji ile etkileşime girmelerini, tüketen değil üreten bireyler olmalarını sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar, 24 Mayıs’ta Spor ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen “STEM&MakerFaire”de sergilendi.

Anaokulu, İlkokul, Ortaokul öğrencilerinin Bilişim Teknolojileri dersinde, Lise öğrencilerimizin ise Teknoloji ve Robotik Topluluğu faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirdikleri kodlama, yazılım, animasyon, 3D tasarım, Makey Makey, elektronik lego, arttırılmış gerçeklik ve robotik uygulamalarının sergilendiği fuarı, gün boyunca çok sayıda öğrenci ve velimiz ziyaret etti. Fuarın orta bölümünde İlkokul Fen  Bilimleri laboratuvar öğretmenlerinin 3. ve 4. sınıflarda  yaptıkları çalışmalar sergilendi.

Küçük dikdörtgen ve mıknatıslarla birleştirilebilen elektronik yapı bloğu kütüphanesi olarak tanımlanan Maker kitleri ile seri üretimden çıkmış ürünler kullanmak yerine kendi tasarımlarını hayata geçiren, ücretsiz programlama dilleri ile 3D çizimler, animasyonlar ve mobil oyunlar tasarlayan, Arduino kitleri ile çeşitli becerilere sahip robotlar geliştiren öğrencilerin ortaya koydukları ürünler, büyük bir merak ve beğeniyle izlendi.

Fuarda ayrıca bilişim teknolojileri, eğitim teknolojileri ve mobil teknolojiler alanında söz sahibi şirketler tarafından çeşitli tanıtımlar yapıldı ve öğrencilere yönelik konferanslar verildi.

 

Son DüzenlenmeSalı, 12 Eylül 2017 10:41
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000