Haberler

Mezunumuz, Şair ve Yazar Aras Onur (’06) Lise Kısmımıza Konuk Oldu

2006 mezunumuz, şair ve yazar Aras Onur, 23 Mayıs 2017 tarihinde Lise Kısmımıza konuk oldu. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizden Ayşe Ümit Dönmez’in daveti üzerine öğrencilerimizle okul yılları, edebiyat ve şiirle yaşamak konuları üzerine bir söyleşi gerçekleştiren Aras Onur, öğrencilerimiz için kitaplarını da imzaladı.

Öğrencilik yıllarında o dönemin okul gazetesi TEDevrim’de yayın yönetmenliği ve editörlük yaptığını, zaman zaman okul yönetimiyle karşı karşıya gelseler de ilk şiir kitabını CAS etkinliği olarak yayınladığını anlatan Aras Onur, “Meğer bu bir esaret türüymüş. İnsan yazmaya başladıktan sonra bir daha başka bir şey yapamaz hale geliyor ya da bana öyle geliyor, başka bir şey yapamaz hale geldim. İnsanların hayatına sözcükle dokunmak, deyim yerindeyse onları biraz manipüle etmek, bakışlarından, sözcüklerinden bir şeyler cımbızlayıp sonra onlara iade edip 'Bak böyle diyorsun, doğru mu?' demek için sözcükleri ve edebiyatı kullanıyorum ben. Kulağa çirkin gelebilir ama hayat insana adapte olmayı böyle böyle öğretiyor galiba” diyerek yazma eyleminin nasıl başladığını ve kendisi için ne anlam ifade ettiğini dile getirdi.


“İnsanın dönüp de her koşulda kabul edilebileceği, hatasıyla, yaşadıklarıyla, eleştirileriyle kabul edilebileceği bir yuvaya sahip olduğunu bilmesi kadar büyük bir güven duygusu yok. Kolej’in bendeki en önemli hissiyatı, edindiğim faaliyetlerime verdiği alkış ve bana sağladığı özgüvendir.” diyen mezunumuz, söyleşi aralarında zaman zaman kendisine kürsüde eşlik eden öğrencilerimizin yorumundan şiirlerini dinledi ve merak ettikleri soruları cevapladı.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 24 Mayıs 2017 08:51