Haberler

Kırıntı Eğitim Festivali’nin Beşincisi Başladı

2012-2013 yılında“İnsan Hakları” teması ile okulumuzda ilki düzenlenen “Kırıntı Eğitim Festivali”, geniş kapsamlı konuları bölümlere ayırarak, öğrencilere bilgileri parça parça sunmak, “öğrendiğini paylaş” ilkesi ile festival havasında bu bilgileri aktararak kalıcı hale dönüştürmek amacından yola çıkmıştır. Bu yıl “Aidiyet” teması altında beşincisini düzenlediğimiz Kırıntı Eğitim Festivali, 23 Mayıs’ta Lise Kısmımızda gerçekleştirilen zümre etkinlikleri ile başladı.

Açılış

Açılışı Felsefe Zümremiz tarafından Hi-tech salonda yapılan festivalin lise ayağında Okul Müdürümüz Aydın Ünal ve Felsefe Zümre Başkanımız Müge Dölek, sinevizyon konuşması ile öğrencilere seslendi. Okul Müdürümüz konuşmasında “aidiyet” kavramının yetişkinler için ifade ettiği anlam üzerinde durarak “Zengin bir içerikle gerçekleştirilen Kırıntı Festivali’nde Ankara Koleji Vakfı Okulları’na ait olma duygusunu ürünleriyle ortaya çıkaran tüm öğrencilerimize, rehberlik yapan, katkıda bulunan tüm öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.

Felsefe Zümre Başkanımız ise ait olma duygusunun en temel ihtiyaçlarımızdan biri olduğunu vurguladığı konuşmasında  “Bizim kim olduğumuzu, ait olduğumuz aile, doğduğumuz şehir, okuduğumuz okul, bulunduğumuz arkadaş grubu ve daha niceleri tanımlar. Birlikteliğimiz dayanışma, dayanışmamız da beraberinde güven ve mutluluk getirir. Biz olmayı başarırız.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.  Açılış programında ayrıca 11. sınıf öğrencilerimizin hazırladığı “Geçmişten Bugüne Aidiyet” video sunumu ve aidiyet temalı okul röportajları izlendi.

Münazara Etkinliği ve Söyleşi

Türk Dili ve Edebiyatı Zümremizce konferans salonunda ikinci ders saatinde münazara etkinliği ve beşinci ders saatinde bir söyleşi gerçekleştirildi. TED Münazara Topluluğu üyelerimiz arasında geçen münazara maçında “Aidiyet duygusunu toplum mu birey mi belirler?” sorusu ele alındı. “Aidiyet duygusunu toplum belirler” diyen Hükumet grubu maçı aldı.

Öğleden sonra ise 2010 mezunu dört öğrencimizle “Ait olma” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Sunum: Türklerin Anadolu’ya Göçü ile birlikte Anadolu’ya Ait Olma

Tarih Zümremizce düzenlenen sunumda öğrencilerimiz “Türklerin Anadolu’ya göçü ile birlikte Anadolu’ya ait olma” konusunu ele aldılar. Öğrencilerimiz “Aidiyetlik”, “Türk bilinci ve aidiyet”, “müzik ve aidiyet”,  “yemek kültürü ve Anadolu” konularında edindikleri bilgileri arkadaşlarına aktardılar.

Sunum: Türkiye’nin 7 bölgesi ve Kendine Has Özellikleri

Coğrafya Zümremizce organize edilen etkinlikte öğrencilerimiz, Türkiye’nin 7 bölgesini yeryüzü şekilleri, bitki örtüsü, ekonomik ve beşeri özellikleri, tarihi ve turistik yerleri, folklorik zenginlikleri ve yemekleri ile tanıttılar.

Festival hazırlıklarına Bilgisayar Zümremiz ve Fizik Zümremiz de destek verdi.

 

 
Son DüzenlenmeCuma, 26 Mayıs 2017 08:45