PEMBE KÖŞK MÜZESİ: “İsmet İnönü’nün Günlük Yaşantısından Kesitler”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı  etkinlikleri  kapsamında okulumuz Tarih öğretmenlerinden Pınar Şener ve Muazzez İlhan rehberliğinde 10/E ve 10/Ş sınıfları Pembe Köşk olarak bilinen İsmet İnönü’nün evine “İsmet İnönün Günlük Yaşantısından Kesitler “ konulu sergiye götürülmüştür.

Sergide öğrenciler Kurtuluş Savaşı dönemine ait  belge ve objeleri yakından inceleme fırsatı bulmuşlardır. Atatürk’ün  Pembe Köşk’de  yaptığı toplantılar ve devrim kararlarını aldığı toplantı odası,Türkiye Cumhuriyeti’nin başta kadın hakları olmak üzere ileri bir uygarlık seviyesine ulaştırmak için verilen mücadelelere ait birçok belgeyi inceleyerek  dönemin çağdaş aile yapısı hakkında bilgi sahibi olmuşlardır.