Logo
Bu sayfayı yazdır

YAZARLIK VE YAZMA BECERİLERİ DERSİ ÖĞRENCİLERİMİZ “MÜZECİK”TE

YAZARLIK VE YAZMA BECERİLERİ DERSİ ÖĞRENCİLERİMİZ “MÜZECİK”TE

Ortaokul 5. sınıf öğrencilerimiz, “Yazarlık ve Yazma Becerileri” dersi kapsamında 8-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Türkiye’nin ilk çocuk edebiyatı müzesi olan“Müzecik”i ziyaret etti. Müzecik, Türk çocuk edebiyatının önemli kitaplarını, yazarları ve çocukları bir çatı altında buluşturuyor.

     

Öğrencilerimiz, 1800’lü yıllardan günümüze kadar yazılan  çocuk kitaplarının tarihsel yolculuğuna tanıklık ettiler. Dünden bugüne çocuk edebiyatının gelişimini “Çocuk Edebiyatı Tarih Şeridi”nde inceleyen minik yazarlarımız, Türk edebiyatında çocuklar için yazılmış ilk eserler hakkında da bilgi sahibi oldular.

     

Yazar Ceren Kerimoğlu’yla sohbet etme olanağı bulan öğrencilerimiz, bir kitabın yaratım sürecini, yazarın nelerden ilham aldığını ve yazarın kitabını eline aldığı zamanki heyecanını ilk ağızdan dinlediler. Yazmayla ilgili merak ettikleri her şeyi soran öğrencilerimiz, bu konudaki hayallerini de Kerimoğlu’yla paylaştılar.

    

Öğrencilerimiz, ülkemizde çocuk edebiyatı adına yapılan çalışmalarla ilgili fikir sahibi olmanın yanında, bir kitabın yayın yolculuğu hakkında da bilgi edinme fırsatı yakaladılar. Müze yetkililerinden Vildan Barış Örkmez’in sunumuyla öğrencilerimiz, her kitabın büyük bir emek verilerek oluşturulduğuna vekitapların okuyucuya ulaşana kadar hangi aşamalardan geçtiğine tanıklık ettiler.

    

Son derece etkin ve eğlenceli geçen gezimiz, küçük yazarlarımızın Müzecik’e kitap bağışında bulunması ve yepyeni hayallerle oradan ayrılmasıyla sona erdi.

Son DüzenlenmePazartesi, 22 Mayıs 2017 13:08
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000