Haberler

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Coşkulu Bir Törenle Kutladık

 


98 yıl önce Samsun’da başlayan Türk milletinin özgürlük, bağımsızlık ve uygarlık için uyanışının yıldönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı okulumuzda gerçekleştirilen çoşkulu bir törenle kutladık.

Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizin katılımıyla Lise Kısmı Koleji Sokağı’nda düzenlenen törenimiz, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. 

Pankart grubumuz göğüslerinde taşıdıkları Türk bayrakları ve ellerinde yükselttikleri Atatürk portreleri ile Atamızın anısına ve Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkacağımızı en güzel biçimde ifade ettiler.

Atamızın tören alanında yankılanan sesi, Türk milleti olarak sahip olduğumuz yüksek nitelikleri ve çağdaş medeniyet yolundaki görevlerimizi bizlere bir kere daha hatırlattı, kalplerimizde ve bilinçlerimizde yer etti.

Öğrencilerimiz adına konuşan Zeynep Turgut, "Bugün Türk gençliği olarak bizlere düşen görev ve sorumluluklar vardır: Bunların en önemlisi Türkiye Cumhuriyetini, temel niteliklerine yaraşır biçimde korumak ve kollamak; Atatürk'ün görüş, düşünce ve eylemlerini bilinç düzeyinde öğrenmek; bunları gelecek kuşaklara aktarmaktır," diyerek gençliğin bu yoldaki kararlılığını ifade etti.

Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini öğrencilerimizden Canberk Koçkan gür sesiyle okudu, Gençliğin Ata’ya Cevabını ise Zeynep Defne Tekin tüm öğrencilerimizle birlikte seslendirdi.

Genel Müdürümüz Sevinç Atabay, Kolejlilere seslendiği konuşmasında "19 Mayıs, sadece Gençlik ve Spor Bayramımız değildir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş, bu bayramla sizlere emanet etmiştir. Sizler, tam bağımsız, laik Türkiye Cumhuriyeti'ni her şeyin üstünde tutacak, koruyacak ve yaşatacaksınız. Bu yolda size olan inancımız tamdır. Şanlı Türk bayrağı altında Türk milleti olarak özgür ve bağımsız yaşayacağız. Sizler de koruyacaksınız." diyerek büyük alkış aldı.

Tören Okul Orkestramızın seslendirdiği coşkuyla söylediğimiz İzmir Marşı ve Kolej Marşı ile son buldu.

 

 
Son DüzenlenmeSalı, 12 Eylül 2017 10:41