Haberler

BTEC Günü'nde Deneyimler Paylaşıldı

Türkiye’de ilk kez TED Ankara Koleji’nde uygulanan ve ardından TED Okulları’nda yaygınlaşan BTEC uluslararası mesleki eğitim programının tanıtıldığı ve deneyimlerin paylaşıldığı BTEC Günü, okulumuzun ev sahipliğinde, 6 Mayıs 2017 tarihinde amfi tiyatromuzda gerçekleştirildi. Etkinliğe TED Okulları’nın BTEC Programlarında öğrenim gören ve bu programı seçmeyi düşünen öğrenciler ve velileri ile eğitmenler katıldı.

BTEC Günü’nde Müzik öğretmenimiz Murat Ergüven yönetimindeki Ritim Topluluğumuz katılımcıları, Kolej Sokağı’nda gerçekleştirdikleri gösteri ile karşıladılar. 

Amfi tiyatroda açılışı gerçekleştirilen etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından Genel Müdürümüz Sevinç Atabay konuşma yaptı. Okulumuzda uygulanan akademik programlarla öğrencilerimize farklı yetenek, beceri, yetkinlik ve yeterlilikler kazandırmanın amaçladığını anlatan Genel Müdürümüz, “Ülkemizin artık bilgi alan değil, bilgiyi üreten, teknolojiyi dışarıdan alan değil, dışarıya transfer eden bir konuma gelmesi gerekiyor. Bunun için eğitim kurumlarına düşen görev, müfredatın yanı sıra öğrencilerine ilgi alanlarına ve yeteneklerine yönelik akademik programları sunmaktır.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Pearson Eğitim İşgücü Geliştirme Direktörü Frank Edwards sunumunda, 21. yüzyıl becerilerinin çocukların eğitimleri için ve daha sonrasında da sürekli değişim gösteren iş dünyasındaki işe alım süreçleri için neden önemli olduğunu anlattı. “Dünyanın her yerinde okullarda, üniversitelerde kayıtlı olan pek çok öğrenci için, gelecekte sahip olacakları meslek alanları günümüzde var olmayan alanlar.” diyen Edwards, meslekleri öngörmede zorlanıyorsak, öğrencilere modifiye edebilecekleri ve başka alanlara aktarabilecekleri becerileri verebilmemiz gerektiğini belirtti ve Türkiye’de de TED Okulları’nın kuruluşundan beri yenilikçi eğitim sunmayı hedefleyen köklü kurumlar olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından BTEC Sosyal Medya Uzmanlığı, Bilişim Teknolojileri, Sanat ve Tasarım Programlarında öğrenim gören Ortaokul ve Lise öğrencilerimizin çalışma ve ürünlerinden oluşan sergiler gezildi.

Pearson Türkiye Genel Müdürü Özhan Toktaş’ın moderatörlüğünde düzenlenen “BTEC Hakkında Bilgi ve Değerlendirme” konulu panelde programda öğrenim gören öğrencilerimiz ile ders öğretmeni ve iç denetleyici olarak görev yapan öğretmenlerimiz, süreç içindeki deneyim ve kazanımlarını aktardılar.

BTEC Günü, öğretmen, öğrenci ve veliler için düzenlenen atölye çalışmalarıyla son buldu.

 
Son DüzenlenmePerşembe, 22 Haziran 2017 11:16