Lise Öğrencilerimiz Space Apps Challenge NASA Yarışmasına Katıldı

Lise öğrencilerimizden Doğu Deniz UĞUR, Oğuz SALAR, Anıl GÜLBEDEN, Hüsnü Mert UYGUN, Egemen KILIÇ ve Ege GÜNAL bilgisayar öğretmeni Hasan Soner YÜCEL'in danışmanlığında 29-30 Nisan 2017 tarihlerinde NASA Space Apps Challenge'a katıldılar. Space Apps Challenge NASA'nın düzenlediği ve 24 saat boyunca aralıksız çalışılarak, verilen sorunlara yönelik projeler (programlar, web sayfaları, robotlar veya telefon uygulamaları) üretilen bir yarışmadır.

300 katılımcının bulunduğu ve ilk on grubun puanlarının birbirine çok yakın olduğu yarışmada; Doğu Deniz UĞUR, Hüsnü Mert UYGUN, Egemen KILIÇ ve Ege GÜNAL'ın oluşturduğu TeamNextGen grubu, "Akıllı Yaşam" kategorisinde hazırladıkları doğal afetler üzerine kurulu sosyal platformları DICAST ile dokuzunculuk ödülünü aldılar.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 03 Mayıs 2017 14:15