Haberler

TED Münazara Kulübümüz 23 Nisan Nedeniyle Bir Münazara Etkinliği Düzenledi

Lise Kısmı TED Münazara Kulübümüz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında çocuk haklarının ele alındığı bir münazara etkinliği düzenledi. Ortaokul öğrencilerimizin de dinleyici olarak katıldıkları etkinlikte ülkelerin anayasalarında çocuk hakları, “evrensel niteliklere göre düzenlenmelidir” diyen Hükûmet grubu  ve “ulusal niteliklere göre düzenlenmelidir” diyen Muhalefet grubu yarıştılar. Öğrencilerimize çalışmalarında TED Münazara Kulübü danışman öğretmenleri Başak İngin ve Şefika Betül Buzluk rehberlik ettiler.

Hükûmet  grubu çocuk hakları konusunda yapılacak düzenlemenin tüm dünya çocuklarının ortak çıkarları gözetilerek, ayrım yapılmadan belirlenmesi gerektiğini belirterek bu savlarını çocuk işçiler ve çocuk gelinlerin kimi ülkelerde varlığını sürdürüyor oluşuyla desteklerken, Muhalefet grubu ise çocuk hakları konusunda genelleme yapılarak oluşturulan bir düzenlemenin tüm çocukların aynı fırsatlara sahip olmaması nedeniyle işlemeyeceğini ve ulusal olarak belirlenmesi gerektiğini savundu.

Jüri’nin değerlendirmesi sonucunda maçı Hükûmet grubu aldı.


 

 Etkinliğin sonunda konuşma yapan Lise Müdürümüz Aydın Ünal, “Dünyanın pek çok ülkesinde pek çok kurucu önder var, ancak bir önderimiz var ki siz çocuklara Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını armağan etmiş, bunun sorumluluğuna sahip olmamız gerekiyor. Çocuk haklarını ve bu konudaki sorumluluklarımızı önemsemek durumundayız.” dedi ve etkinlikte emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür etti.

 
 
Son DüzenlenmeSalı, 25 Nisan 2017 15:39