Haberler

7. Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu Dört Dilde Gerçekleştirildi

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’nin ev sahipliğinde her yıl artan bir katılımla gerçekleştirilen 7. Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu başladı. Türk Dili ve Edebiyatı Zümremizin katkıları ile lise öğrencilerinin edebiyat metinlerine yönelik eleştirel yaklaşımlar sonucu edindikleri kültürel birikimi paylaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen sempozyuma, 35 liseden, 700 öğrenci ve öğretmen katıldı. Sempozyum bu yıl Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca olmak üzere dört dilde ve 13 oturumda gerçekleştirildi.


Sempozyumun açılışında katılımcılara seslenen Lise Müdürümüz Aydın Ünal, “Sevgili Gençler, “Çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır” sözünün hepimiz her yerde duymaktayız. Yaşadığımız günlerde bunun yanına kodlama veya programlama gibi yeni kavramlar ve terimler eklendi. Bunlar günümüzün yadsınamaz gerçekleridir. Ancak çağımız insanı, bu gerçeklerin yanı sıra keşke bugünlere edebiyat çağı, şiir çağı, anı, öykü ve hikaye çağı diyebilseydi” diyen Aydın Ünal, dünyadaki ve Türkiye’deki kitap okuma istatistikleri arasındaki uçurumdan da bahsederek sempozyumun bu anlamda gelişmiş bir toplum olma yolundaki çabalara katkı niteliğinde olduğunu ifade etti. Okul Müdürümüz, sempozyumda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimiz ile katılımcı okullara da teşekkür etti.

Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Ayşe Yıldız, 2011 yılında 250 katılımcı ile başlayan sempozyumun, bu gün 700 katılımcıya ulaşmış olmasından duyduğu gururu dile getirerek 7. Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu’nda yabancılaşma temasını farklı kültürlerdeki edebiyat yapıtları üzerinden inceleyerek insana ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Açılış programı, öğrencimiz Bilge Su Işık’ın hazırladığı ve sempozyum organizasyon komitesinin emek ve özveriyle gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan kısa videoyla sona erdi. Sempozyumun açılışına öğrencilerimizden Ece Okçabollu ve Emre Yalçın başarılı sunuşlarıyla, Onur Adıgüzel piyano dinletisiyle, Selin Sönmez ise İstiklal Marşı’nı söyleyerek katkıda bulundular. Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi öğretmenlerimizden Işıl Çırakoğlu’nun koordinasyonunda çalışmalarını yürüten organizasyon komitesinde görev alan öğrencilerimiz, açılışın ardından katılımcıları yer aldıkları oturumlara yönlendirdiler.

Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu’nda gençler iki gün boyunca “Eleştirel Okuma” tekniğiyle, metin odaklı yapıtlar inceleyecekler. 

 
Son DüzenlenmePerşembe, 20 Nisan 2017 07:31