Logo
Bu sayfayı yazdır

TED Tarafsız Topluluğumuz Atatürk’ü Çok Yönlü Tanıtan Konferanslar Dizisi Düzenledi

TED Tarafsız Topluluğumuz Atatürk’ü Çok Yönlü Tanıtan Konferanslar Dizisi Düzenledi

Lise Kısmı TED Tarafsız Topluluğumuz, Tarih öğretmenimiz Nevzat Özdemir rehberliğinde Büyük Önder Mustafa Atatürk’ü çok yönlü tanıtmak amacıyla 12-13 Nisan 2017 tarihleri arasında konferanslar dizisi düzenledi.

9. ve 10. sınıf öğrencilerimizin dinleyici olarak katıldığı konferanslar; “Atatürk ve Kültür”, “Atatürk ve Eğitim”, Atatürk ve Askerlik Anlayışı” başlıkları altında gerçekleştirildi.

“Atatürk ve Kültür” konferansında milli kültürün anlamı, Batı kültürü, gelenek ve modernitenin kaynaştırılması üzerinde durulurken “Atatürk ve Eğitim” konferansında Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim hayatı, eğitim anlayışı, laik ve modern eğitim konuları ele alındı.

Konferans üçlemesinin sonuncusu olan “Atatürk ve Askerlik Anlayışı”nda ise Büyük Önder’in askerlik mesleği, savaşlarda uyguladığı taktikler, ulus ve modern ordu kavramları ve savaşlarda kahramanlık gösteren kadınlar anlatıldı. Halk Dansları Topluluğumuz da tek kişilik zeybek gösterisi ile konferanslara renk kattı.Lise Müdürümüz Aydın Ünal, yaptığı konuşmada öğrencilerimizin bu anlamlı çalışmalarına destek vererek Atatürk konferanslarının önümüzdeki senelerde gelenekselleşerek devam edeceğini söyledi.

 

 
 
Son DüzenlenmePerşembe, 13 Nisan 2017 09:02
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000