TMUF-2017'ye Katıldık

25-27 Mart 2017 tarihleri arasında TED Mersin Kolejinde düzenlenen “TED Mersin Koleji 3. Ulusal Forumu’na, danışmanlığını Edebiyat öğretmenleri Başak İNGİN ve Ş.Betül BUZLUK’un yaptığı TED Münazara Topluluğu, 10,11 ve 12. sınıflar düzeyinde, Ulusal ve UB programında öğrenim gören Hazal BAYINDIR, Pembe Berfin AKÇA, Ece ŞENKAL, Işıl SEVİM ve Nazlı KAYALAR adlı öğrencileri ile danışman öğretmen Ş.Betül BUZLUK refakatinde katılmışlardır. Foruma, TED Alanya, TED Ankara, TED Eskişehir, TED Hatay, TED Kayseri, TED Samsun ile birlikte Mersin ilinde yer alan resmi ve özel okullarla birlikte 10 (on) okul ve toplam 202 öğrenci katılmıştır. Üç gün süren, “ÖĞRENCİ MERKEZLİ” bu çalışmada öğrencilerimiz “Sağlık, eğitim, ekonomi, kadın hakları ve kültür” komitelerinde delege olarak yer almışlar, forumun son günü yapılan Genel Kurul’da Sağlık Komitesi adına öğrencilerimizden Işıl SEVİM açılış konuşması, Ekonomi Komitesi adına Nazlı KAYALAR kapanış konuşması yapmışlar; diğer üç öğrencimiz de atak konuşmacısı görevi üstlenmişlerdir. Öğrenciler, komitelerinde ülke ve dünya sorunları konusunda farkındalık düzeylerini artırıcı tartışmalarla birlikte çözüm önerisi üretme, yasa tasarısı hazırlama ve bu tasarıları tüm komitelere sunma çalışmaları gerçekleştirmişler, bilgi birikimlerini geliştirmeleri ve özgüven kazanmaları anlamında son derece yararlı bir etkinlik içinde yer almışlardır.