Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Zeynep Erkunt Armağan

TEDÜ Kariyer Öncüleri ile sohbetlerimizde Mart ayının son konuğu Erkunt Traktör A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Sayın Zeynep Erkunt Armağan oldu. Kendisini tanıtarak sohbetine başlayan Armağan, dünyada ilk traktör üreten kadın olarak anıldığını belirtti. Insanların kendi yeteneklerini en iyi kendilerinin bilmeleri gerektiğini çocukları üzerinden örnekler vererek anlattı. Öğrencilerin kariyerleri için, hedeflerinin peşinden gitmeleri gerektiğini, arkadaşları, aileleri veya öğretmenleri seçti diye mutlu olamayacakları bir meslek seçmemelerini söyledi. Dünyanın çok hızlı değiştiğini ve rota değiştirmekten korkulmaması gerektiğine değinen  Armağan, yeni neslin kararlarını kendi verebildiğini, bunun çok büyük bir avantaj olduğunu vurguladı.

Erkunt Traktörün kuruluşundan günümüze kadar hangi aşamalardan geçtiğini ve bu süreçte değişen görevlerini anlatan Erkunt Armağan, bünyelerinde makina, endüstri ve elektrik mühendislerini barındırdıklarını belirtti. Öğrencilerden gelen sorularla sohbetine devam eden Zeynep Erkunt Armağan, endüstri mühendislerinin yapabilecekleri çok farklı işler olduğunu, cinsiyeti sebebiyle yöneticilikte hiçbir sorun yaşamadığını, kendimizi iyi analiz etmemiz gerektiği söyledi ve çok kitap okumalarını tavsiye ederek sohbetine son verdi.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 05 Nisan 2017 11:57