53. Kütüphane Haftasını Etkinliklerle Kutladık

Kütüphaneler Haftası, Lise Kısmımızda etkinliklerle kutlandı. 10. sınıf öğrencilerimizin 30 Mart 2017 tarihinde Lise Kısmı Konferans Salonunda gerçekleştirdikleri şiir dinletisinde Atilla İlhan, Murathan Mungan, Özdemir Asaf, Orhan Veli gibi şairlerimizin yanı sıra Kütüphane Şefimiz Namık Kemal Demir'in ödüllü şiiir kitabı "İçinden Deniz Geçen Çocuklar"dan seçme şiirleri okudular.

31 Mart 2017 tarihinde ise "Atatürk ve Müzik" kitabının yazarı Prof. Dr. Süleyman Tarman, okulumuza konuk olarak öğrencilerimizle bir söyleşi gerçekleştirdi. "Müzik zamanı, resim mekanı durdurur. Müzik insana yaşamın her anında eşlik eder. Daha anne karnında cenin olduğunda ritimle başlar müzik." diyen Prof. Dr. Tarman, "Atatürk ve Müzik" kitabında yer alan "Kasımpaşalı Kara Küçük Ahmet'"in öyküsünü öğrencilerimizle paylaştı. Çanakkale cephesinin sucularından olan Ahmet'in büyüleyici sesi ile nam saldığını ve o türkü ve gazel okumaya başladığında düşman siperlerinden gelen silah atışlarının kendiliğinden kesildiğini anlatan konuğumuz, söyleşinin sonunda öğrencilerimizin sorularını cevapladı.

Son DüzenlenmeCuma, 31 Mart 2017 15:28