6. Sınıf Drama Dersi Öğrencileri Müze Ziyaretinde

Seçmeli Drama Dersi kapsamında, 6. sınıf öğrencileri 14.03.2017 tarihinde Etnografya ve Resim-Heykel Müzelerini ziyaret ettiler. Anadolu kültürüne özgü önemli eserleri yakından görme ve tanıma fırsatı bulan öğrencilerimiz, tarih içinde bir yolculuğa çıktılar. Resim-Heykel Müzesini gezerek ülkemizin önemli ressamlarının eserleriyle tanışma fırsatı buldular.

Müze ziyareti esnasında önemli bilgileri ve dikkat çeken eserleri not alan öğrencilerimiz, kültür tarihini derse taşıdı. Müzedeki tarihi eserlerden hareketle canlandırmalar yaparak geçmişten bugüne gelen eserlere ruh verdiler.

Canlandırma çalışmaları sonunda dikkat çeken eserler, bu eserlerin önemi ve kendilerinde bıraktığı iz üzerine değerlendirmeler yaptılar. Sahip oldukları kültürel mirasın geleceğe taşınması ve korunması üzerine tartıştılar.