Haberler

Pi Gününü Kutladık

Lise ve Ortaokul Kısmımızda Pi Günü’nü kutladık. Matematik Zümrelerimiz tarafından düzenlenen etkinliklerle matematiğin meşhur sabitini tanıtabilmek, Pi sayısı ile ilgili bazı bilinmeyenlere ışık tutabilmek ve öğrencilerimizin matematiğe olan ilgilerini artırmak amaçlandı.

LİSE KISMI

14 Mart Dünya Pi Günü, okulumuzda lise Matematik öğretmenlerimizden Derya Çelik Ergev, Gamze Uçakcıoğlu Çakır, Özge Keskin, Aslı Elitok ve Tuğba Aktan rehberliğinde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır. İlk olarak sınıflarda Pi sayısının tarihçesi ve önemini anlatan Pi’nin Gizemi adlı video izlenmiştir. Gün boyunca öğrenciler, Spor ve Sanat merkezinde matematik ve pi sayısı ile ilgili ilginç bilgilerin, çeşitli yarışmaların ve oyunların yer aldığı stantları gezme fırsatı bulmuşlardır.  Spor Sanat merkezinde bulunan Lacivert Spor Salonunda İngilizce zümresi öğretmenlerinden Dinçer Orç ile yapılan ortak çalışma sonucunda 3. Ders saatinde 9 L sınıfı öğrencilerinin matematik, İngilizce ve beden eğitimi derslerine olan yeteneklerini sergileyecekleri bir yarışma düzenlenmiştir. Yarışma sonunda kazanan gruba madalya verilmiştir. 2. ve 4. Ders saatinde 11-G ve 11-İ sınıfı öğrencileri tarafından HAZİNE AVI yarışması düzenlenmiştir. Yarışma sonuncunda galip gelen 10-P sınıfından Burcu Gülşah Alıcı, İrem Şanlı ve 11-A sınıfından Çınar Alpdündar ve 11-B sınıfından Ali Kaleli’ye madalyaları okul müdürü Aydın Ünal tarafından verilmiştir.

6. ve 7. Ders saatlerinde 11-İ SINIFI öğrencileri tarafından düzenlenen matematik bilgi ve genel kültür yarışması 6 ve 7 ders saatlerinde konferans salonunda gerçekleştirilmiş, daha önce yapılmış olan ön elemeyi geçen yarışmacılar ikişerli gruplar halinde yarışmışlardır. Toplam 4 rauntta gerçekleştirilen yarışmada yarışmacılar matematik tarihi ve genel kültürü gibi çeşitli konulardaki sorulara cevap vermişlerdir. Sunuculuğunu 11-İ sınıfından Kaantürk Sangu, Enis Özmert, Bülent Ege Sancak ve Bartu Anıl Karabulut’un üstlendiği yarışma oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçmiştir.  Yarışmanın galip geleni 10 B sınıfından Kerem Erdal ve Emre Erdal ikilisinden oluşan “TWINS” grubu olmuştur. Kazananlara ödülleri ve madalyaları okul müdürü Aydın Ünal, Matematik zümre başkanı Levend Demirbaş ve matematik öğretmenleri Derya Çelik Ergev ve Gamze Uçakcıoğlu Çakır tarafından verilmiştir. Yarışma sonunda izleyicilere hitap eden Okul Müdürü Aydın ÜNAL konuklara günün anlam ve öneminden bahsetmiş, matematiğin hayatımızdaki yeri üzerinde kısa bir konuşma yapmıştır. Gün sonunda tüm katılımcılara katılım belgeleri verilmiştir. 

ORTAOKUL

Ortaokulumuzda ise öğle arasında Pi sayısının basamaklarının ezbere söyleme yarışması gerçekleştirildi. Yarışmacılar, virgülden sonra en fazla basamağı doğru söylemek için ter döktüler.

 

Son DüzenlenmeCuma, 17 Mart 2017 14:32