Haberler

Cumhuriyet Kadınları

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü geride bıraktığımız şu günlerde kadınların yalnızca 8 Martlarda hatırlanması değil unutulması gerektiği düşüncesinden yola çıkan lise öğrencilerimiz, 14 Mart 2017 tarihinde Lise Kısmı konferans salonunda “Cumhuriyet Kadınları” adlı bir sunum gerçekleştirdiler. Cumhuriyet döneminde erkeklerle birlikte ön saflarda yer almış, ilklere imza atmış, toplumda dönüşümlere yol açmış, başarılı ve örnek kadınları anlattıkları sunumda, “kadın” kavramının sözlükte yer aldığı şeklinden çok daha geniş anlamları olduğunu vurguladılar.

Latife Hanım, Mevhibe İnönü, Sabiha Gökçen, Dilhan Eryurt, Türkan Saylan, Güler Sabancı, Tansu Çiller ve Duygu Asena hayat hikayeleri ile onları canlandıran öğrencilerimizin ağzından dile gelirken Satı Kadın’ı ise Tarih öğretmenimiz Sevil Barlas canlandırdı.

 

Öğrencilerimizin ilgiyle izlediği sunumun sonunda Öğretmenimiz Sevil Barlas öğrencilerimize seslenerek, Türk insanının ülkesinde imkan verildiği sürece aşamayacağı engelin, yapamayacağı işin olmadığına yürekten inandığını belirterek “Hepiniz o kadar büyük değerlersiniz ki kendi değerinizi bilin ve başkalarının da bu değeri bilmesini sağlayın.” dedi.

Sunumu izleyen Lise Müdürümüz Aydın Ünal yaptığı konuşmada, “Biraz uzun soluklu baktığımızda sizler birer İdil Biret olmak durumundasınız, birer Türkan Saylan, birer Güler Sabancı olmak durumundasınız. Bir toplumun geleceğe güvenle bakabilmesi için Türkan Saylan’ın sözlerinden hareketle geride kimsenin kalmaması lazım. Geride kalanlara el uzatmak, onları ileriye taşımak bireysel, toplumsal, ulusal sorumluluklarımızı yerine getirmemizle mümkün.” diyerek duygu ve düşüncelerini paylaştı.

 
 
 
Son DüzenlenmeSalı, 28 Mart 2017 12:20