Haberler

Yazar Adnan Binyazar 83. Doğum Gününü Bizimle Kutladı

“Masalını Yitiren Dev” adlı otobiyografik romanı ile tanınan eğitimci, yazar, düşün adamı Adnan Binyazar, 83. doğum gününü bizimle kutladı. Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Ayşe Yıldız ve öğretmenimiz Emine Taş’ın katkılarıyla 9 Mart 2017 tarihinde lise öğrencilerimizle konferans salonunda söyleşi için bir araya gelen Adnan Binyazar, doğum günü pastası ve renkli balonlarla yapılan sürpriz karşısında oldukça duygulandı.

 

Öykülerinden birinde kullandığı “İnsanın ulaşamayacağı tek yer kendi içidir” cümlesiyle ilgili bir sohbet açan yazar, “Hiçbir insan birbirine benzemez. Hayat benzemezliklerin uyumudur. Ardıç ağacı, çama benzemez. Her şey benzemezliklerin armonisidir. Müzik, resim de öyle. Onun için kendinize varın. Her şey sizde. Edebiyat, matematik, bilim her şey kendinizde.” dedi.

Öğrencilerimizi Yunus Emre’den Shakespeare’e, Don Kişot’tan Binbir Gece Masalları’na uzanan edebi bir keşfe çıkaran Adnan Binyazar, “Masalını Yitiren Dev” adlı romanında anlattığı zorlu yaşam öyküsünü paylaştığı sırada salonda oluşan hüzünlü hava öğrencilerimizin doğum günü pastası ve balonlar ile içeri girmesi üzerine dağıldı. Bu doğum gününü hiç unutmayacağını dile getiren yazar, mumları üfleyerek pastasından öğrencilerimize de ikram etti.

 
Son DüzenlenmeCuma, 10 Mart 2017 09:10