Haberler

8. Bilimsel Projeler Sergisi’nde 59 Proje Yer Alıyor

8. Bilimsel Projeler Sergisi’nde 59 Proje Yer Alıyor
17'si TÜBİTAK'ta Bölge Finallerinde Yarışacak

TÜBİTAK Liseler Arası Araştırma Projeleri Yarışması’na okulumuz adına katılan projelerden oluşan 8. Bilimsel Projeler Sergisi, Spor ve Sanat Merkezimizde ziyarete açıldı. Serginin açılışı, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz’ün de katılımıyla 9 Mart 2017 tarihinde Spor ve Sanat Merkezimizde yapıldı.

Açılışta konuşan Lise Müdürümüz Aydın Ünal, “Evreni ve evrende olup biteni anlamanın ve açıklamanın tek yolu akılcı düşünme ve bilimdir. Aklın ve bilimin kullanılması, değişim, gelişim ve ilerlemeyi birlikte getirir. İnsan değişmeden dünya değişmez. Bilim uğraşısı belki biraz zor, meşakkatli, engellerle dolu, ancak bir o kadar da haz vericidir. Bilim sevdanızı hayat boyu sürdürünüz. Sizler henüz yolun başındasınız. Ancak bilmelisiniz ki bu yolda verdiğiniz emekler, ortaya çıkardığınız ürünler, sizlere ve insanlığa mutlaka geri dönecektir.” dedi ve sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı Koordinatörümüz Metin Genç, “Bu tür yarışmalarda başarılı olmanız elbette önemlidir. Ancak bizim için en az onun kadar önemli olan, yaratıcılığınızı ön plana çıkaran, bilimsel yöntemle gerçek yaşamı ilişkilendirmeyi öğreten, problem çözme ve iletişim yeteneğinizi geliştiren böyle bir sürecin içinde yer almanızdır.” diyerek bilimsel çalışmalarda, başarının yanı sıra başarılı olamamanın getirdiği deneyimin de önemli olduğuna vurgu yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz ise okulumuzla ilgili düşüncelerini dile getirdiği konuşmasında “Sizin bilimsel çalışmalarınız, geleceğe dair değer üretmeniz bizim için çok çok önemli. TED Ankara Koleji’nin ilçemizin sınırları içinde olması da bizim için ayrıca bir değer, bunun için de gerçekten şanslıyız.” dedi ve YGS’ye girecek öğrencilerimize başarılar diledi.

Konuşmaların ardından projelerin hazırlanmasında emeği geçen rehber öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ve katılım belgeleri verildi.

9-10 Mart 2017 tarihlerinde görülebilecek sergide, BİY Programından 83 öğrencimizin, UB ve Ulusal Programdan 10 öğrencimizin hazırladığı Fizik, Kimya, Biyoloji, Kodlama, Teknoloji ve Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Psikoloji ve Tarih dallarında olmak üzere toplam 59 proje yer alıyor. TÜBİTAK tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre bu projelerden 17’si, Ankara ve çevre illeri kapsayan Bölge Finallerine katılmaya değer bulundu. 

 

 
 
 
Son DüzenlenmePerşembe, 09 Mart 2017 15:53