Haberler

6. Sınıf Öğrencilerimiz "Sürdürülebilir Enerji Kaynakları" Temalı 3D Modellemeler Yaptılar

“Dünyanın giderek en büyük sorunu haline gelen enerji ihtiyacını, yenilenebilir enerji kaynakları ve temiz enerji kaynakları ile çevreye zarar vermeden çözmemiz mümkün” diyen 6. sınıf öğrencilerimiz, STEM projesi kapsamında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde 3D modelleme çalışmaları yaptılar.

Karakalem taslak çizimlerle başlanan süreç, öğrencilerimizin Fen Bilimleri ve Matematik dersi bilgilerini yaratıcılıklarını kullanarak tasarıma dönüştürdükleri Sketchup çalışmaları ile devam etti.

 

Ortaokul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Zümresi 6. sınıf öğretmenlerinin, görsel tasarım uzmanlarıyla birlikte hazırladıkları animasyonlar ile de öğrencilerin derinlik, açı ve yön kavramlarını anlamaları için görsel destek sağlandı.

Öğrencilerimizin 3D modellediği enerji kaynaklarının çalışma prensiplerini anlatan animasyonlar, 28 Şubat-03 Mart 2017 tarihleri arasında Hi-Tech Sınıfta izlendi. Öğrencilerimiz, animasyonları izledikten sonra Smart Notebook yazılımı üzerinden ekrana yansıtılan, 3D tasarımına ait kavram ve komutların yer aldığı soruları Smart Response cihazları ile cevapladılar.


 
 
Son DüzenlenmePerşembe, 22 Haziran 2017 11:19