Atatürk Köşemiz Çocuk Hastanesi'nde Açıldı!

Geçtiğimiz hafta, okulumuz 12-F sınıfı öğrencilerinin üstlendiği bir proje ile, Ankara Üniversitesi Çocuk Cerrahi Hastanesi'nde Atatürk büstü ve köşesinin açılışı yapıldı. TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi ve Ankara Üniversitesi Çocuk Cerrahi Ana Bilim Dalı işbirliği ile 22 Şubat 2017 Çarşamba günü yapılan açılışta, Ankara Üniversitesi'nin değerli hekimleri ve akademisyenlerinin anlamlı konuşmalarının ardından, köşenin açılışı gerçekleştirildi.

12-F öğrencileri Aybike Müftüoğlu, Nezihe Arzu Taşın, Simay Pala, Ayşe Irmak Eroğlu ve Ayça Yalçınkaya'nın, okulumuzun koridorlarında başlatıp üniversite duvarlarına taşıdıkları çalışmanın sonunda, Atatürk büstünün açılış kurdelesini, projenin kılavuz öğretmeni olan, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Havva Reyhan Kasırga kesti. "Atatürk ve çocuk" temalı köşenin, tüm çocuklara ışık tutması dilekleriyle gerçekleştirilen bu projede öğretmenimizin, Atatürk'ün çocuklara verdiği öneme ilişkin yaptığı konuşma sonrasında hastanenin bazı bölümleri ve çocuk hastalar ziyaret edildi.