Logo
Bu sayfayı yazdır

Lise Kısmı Münazara Topluluğumuz TED İstanbul Koleji 8. Ulusal Forumu’na Katıldı

Lise Kısmı Münazara Topluluğumuz TED İstanbul Koleji 8. Ulusal Forumu’na Katıldı
 

TED Münazara Topluluğu öğrencilerinden 9, 10 ve 11. Sınıflar düzeyinden seçilen sekiz kişilik bir öğrenci topluluğu (Ali Yüce Kaleli, İnci Sıla Kaleli, Ece Okçabollu, Efe Ungan, Deniz Nasır, Elif Kale, Esin Bahar Akçay, Övgü Dila Nisa Sevil) 10-13 Şubat 2017 tarihleri arasında TED İstanbul Koleji’nde düzenlenen 8. TED İstanbul Koleji Ulusal Forumu’na katıldılar. Dört gün süren bu etkinlikte öğrencilerimiz ülkemizin sorunlarına kalıcı çözümler bulabilmek amacıyla oluşturulan komitelerde çeşitli fikirler üreterek yarattıkları çözüm odaklı önerilerini yasa tasarısına çevirdiler, düşüncelerini diğer komitelerdeki delegelerle paylaşıp tartıştılar, ülkemizin güncel sorunlarıyla ilgili araştırma yapma ve düşünceyi geliştirip yazılı ve sözlü biçimde ortaya koyma becerisini kazandılar.  

Rehber öğretmenliğini Başak İngin ve Şefika Betül Buzluk’un yürüttüğü TED Münazara Topluluğu öğrencileri bu etkinlikte, oluşturulan Dış İşleri, Çocuk Hakları, Çevre, Teknolojik Kalkınma, Kültür, Sosyal Haklar ve Ekonomi komitelerinde aktif bir biçimde yer aldılar, forum sonunda yapılan genel kurulda açılış ve kapanış konuşmalarını yaptılar, soru turlarında yer aldılar.

Öğrencilerimiz takım kurma ve komite çalışmalarını belirli bir plan dâhilinde yürütmede keyifli ve başarılı bir süreç geçirdiler, bilgilerinin yanında kültürlerini de artırarak çalışmayı amacına ulaştırdılar, bununla birlikte bilgi, görgü ve deneyimleri ile dikkat çekerek okulumuzu layıkıyla temsil ettiler. 

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000