Haberler

Güvenli İnternet Günü'nü Kutladık

 

Dünyada 100’den fazla ülkede "7 Şubat Dünya Güvenli İnternet Günü" kutlandı.

Okulumuzda da her seviyedeki öğrencilerimizi güvenli teknoloji ve internet kullanımı konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla; bilişim teknolojileri ve yazılım derslerinde, konu ile ilgili çalışmalar yaptırıldı.


 

Anaokulumuzda “Dijital Reklamlar” konusu işlendi. Bu yaştaki çocukların internet kullanımında çok karşılaştıkları bir problem olan dijital reklamların diğer içeriklerden ayırt edilememesi, Anaokulu öğrencilerimizle birlikte ele alınarak, karşılaştıkları her görsele tıklamalarıyla oluşabilecek sorunlar konuşuldu. Konu ile ilgili video izlenerek öğrencilerin fikirlerini paylaşmaları sağlandı. Ayrıca yalnızca anne-babanın ve öğretmenin seçtiği sitelerin ziyaret edilmesi ve onların belirlediği sürenin aşılmaması konusuna değinildi ve öğrencilerin soruları yanıtlandı.

 

İlkokul Kısmımızda PGÖDEM ve sınıf öğretmenlerinin ortak çalışması ile 3.sınıflarda ve 4.sınıflarda “Görevimiz Güvenlik” ve “Güvenlik Peşinde” isimli drama etkinlikleri yapıldı.

 
   

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 7 Şubat’ta düzenlediği "Dünya Güvenli Internet Günü" toplantısına Lise öğrencilerimiz ve 7.sınıf Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi öğrencileri katıldılar.

 

 

 

Son DüzenlenmeSalı, 12 Eylül 2017 10:49