Yeni Farkındalıklar İçin Ziçev’deydik...

11. sınıf UB öğrencilerimiz, yaratıcılık, spor ve toplumsal hizmet alanındaki çalışmalarını sürdürdükleri CAS kapsamında,  CAS danışmanı Nihan Tuhçe Argon rehberliğinde 19.01.2017 Perşembe günü,  Zihinsel Engelli Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı’na (ZİÇEV) ziyarette bulunmuşlardır. Öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda gerçekleşen bu ziyaretin amacı, öğrencilerimizde engellere rağmen üretebilmenin mümkün olduğu, farklı yaşam biçimlerinin bir zenginlik yarattığı, iletişim dilinin yaş ve ortama göre farklılaşmasının gerekliliği ve önemi konusunda farkındalık yaratmaktır. Bununla birlikte, kurum yetkililerince öğrencilerimize, zihinsel engellilerle iletişim ve çalışma konusunda tabular olduğu, zihinsel engellilerin davranış denetimlerinin olmadığı algısıyla korku duygusu uyandırdığı bilgisi verilmiş ve bu ziyaretin korku ve tabuları yıkma açısından oldukça önemli bir adım olduğu vurgulanmıştır. Ayrıca düzenli aralıklarla sürdürülmesi planlanan bu ziyaretlerle zihinsel engelli çocukların, akranlarıyla birlikteliklerinin, paylaşılmalarının artması ve toplumsal yaşamın herkes için bir bütün olduğu düşüncesinin öğrencilerimizde ve zihinsel engelli bireylerde artması amaçlanmaktadır.  Ziyaret kapsamında, öğrencilerimiz zihinsel engelli akranlarıyla birlikte kitap ayracı yapma, belirli bir sohbet ortamı oluşturarak bu sohbet odaklı resimler,  kış teması çerçevesinde desen çalışmaları oluşturma gibi etkinliklerde bulunmuşlardır. Bu üretim çalışmaları, birbirini tanıma, anlama, empati kurma ve öncelikler konusunda duyarlılık oluşturma açısından birer araç olmuştur. Kurum yetkililerinin, orada eğitim alan öğrencilerin ve öğrencilerimizin duygusal anlar yaşadıkları ziyaret, öğrencilerin bir danışman rehberliğinde sık sık görüşme kararı almasıyla sona ermiştir.

Son DüzenlenmeCuma, 20 Ocak 2017 14:18