Logo
Bu sayfayı yazdır

Eğitimde Değişim Konferansı'na Katıldık

Eğitimde Değişim Konferansı'na Katıldık

"Eğitim değişimdir. Değişime direnmek yok olmayı seçmektir. Eğitimciler olarak var olmak, diri olmak, değişmek ve değişime yön vermek istiyoruz."  düşüncesiyle bu yıl ilki düzenlenen "Eğitimde Değişim Konferansı",  10-11 Aralık 2016 tarihinde MEF Üniversitesi'nde büyük bir katılım ile gerçekleşti.

Genel Müdürümüz Sevinç Atabay'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta eğitimde değişim ana başlığı altında STEM, Maker Hareketi, Tasarım Odaklı Düşünme, Ters Yüz Eğitim ve Oyunlaştırma konularında paneller, atölye çalışmaları, sunumlar gerçekleştirildi. Genel Müdürümüz konuşmasında eğitimde değişim için “sosyal inovasyon” kavramının önemine şu sözleriyle dikkat çekti:

Eğitimin bizim ülkemizdeki kadar hızlı değiştiği bir durumda `değişim` ifadesi anlamsız kalıyor ama eğitimde değişim aslında bir sosyal inovasyon olmalı... Zihnin özgür olduğu, yaratıcılığın ve yeteneklerin daha çok desteklendiği, düşünebilmenin ve karar verebilmenin teşvik edildiği bir ortam yaratılmalı... Gelecek yılların teknolojisini geliştirmemiz, dünyaya bilgi üretmemiz gerekiyor.... Şunu da bilmek gerekir ki, bunca yıldır sorun konuşuyoruz. Artık sorun konuşmak yerine çözüm için, değişim için adım atmalıyız. Değişim herkesin bulunduğu yerden başlamalı...” 

Ortaokul Sosyal Bilgiler Zümre Başkanımız Sibel TUFANOĞLU ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Gümrah BALLI ŞAHİN de konferansta "BTEC Sosyal Medya Dersi Örneği: Değişen Dünyada Öğrenme ve Öğretme Sürecinde Dönüşen Roller" adlı sunumları yaptılar. Öğretmenlerimiz sunumlarında, Türkiye'de ilk kez okulumuzda uygulanmaya başlanan ve başarıyla yürütülen BTEC programlarından biri olan BTEC Sosyal Medya programı ile ilgili 3 yıllık çalışma ve deneyimlerini Türkiye'nin farklı okullarından gelen katılımcılarla paylaştılar ve farklı alanlarda yapılan sunumlara katıldılar. 

 

 
 
Son DüzenlenmeCuma, 16 Aralık 2016 17:56
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000