Haberler

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Suat Bengür

TEDÜ'nün düzenlediği Kariyer Öncüleri ile sohbetlerin Aralık ayındaki ikinci konuğu ASELSAN Sektör Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı  Suat Bengür oldu.  Bengür ASELSAN’ın 1975 yılında, hangi şartlarda, nasıl kurulduğunu ve bugün 5000 kişinin görev yaptığı bir şirkete nasıl dönüştüğünü anlatarak sohbetine başladı. ODTÜ Elektrik Mühendisliğinde okuduğu yıllarda gazetede ASELSAN’ın burs ilanını görerek başvurduğunu, ASELSAN’dan burs aldığını ve 1981 yılında mezuniyeti sonrasında da hemen işe başladığını ve bu kadar yıldır neden hala ASELSAN’da çalıştığını açıkladı.

ASELSAN’da ağırlıklı olarak elektrik, elektronik, makine ve bilgisayar mühendislerinin bulunduğunu ama tüm sektörlerden çalışma arkadaşları olduğunu belirten Sn. Bengür, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak sohbetine devam etti. Stajyer ve işe alımlarda ne gibi kriterler uyguladıklarını, staj için 3. sınıf öğrencilerini tercih etme sebeplerini, mesai saatlerini, ASELSAN hakkındaki yanlış algıları, bir takım işler için çeşitli üniversitelerden ve şirketlerden aldıkları altyüklenici hizmetlerini anlattı.

Bengür öğrencilerimize ailelerinin değil, kendi istedikleri bölümleri okumalarını, olmak istediklerine odaklanmalarını tavsiye etti. Çalışma hayatında görev bekleyen değil, görev üstlenen, çalışkanlıkları ile kendilerini amirlerine fark ettiren olmalarını ve dürüst olmalarını öğütledi. Sosyalliğin de iş hayatında önemli olduğunu, mutlaka hobileri olması gerektiğini, zamanı iyi kullanmayı bilirlerse bunların hepsini bir arada yapabileceklerini ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının bir kuruluşu olan ASELSAN’ın öncelikli amacının kar etmek değil ülkemize, başta savunma sanayii olmak üzere, ulaşım, güvenlik, enerji, sağlık gibi kritik alanlarda teknoloji üretmek olduğunu belirterek, iş hayatında karşılaşılabilecek zorlukları ve aşmak için neler yapabileceklerini de anlatarak sohbetine son verdi.

Son DüzenlenmeSalı, 13 Aralık 2016 17:46