Haberler

Türkiye İnovasyon Haftası'nda TÜBİTAK Projemiz Sergilendi

8-10 Aralık tarihleri arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde bu yıl 5.’si düzenlenen ve yaklaşık 20.000 kişinin ziyaret ettiği Türkiye İnovasyon Haftası’na okulumuz öğrencilerinden Elif Doğa Ulugöl (12-B) ve Burcu Özer (12-C) katıldı. Öğrencilerimiz TÜBİTAK  47. Ortaöğretim Araştrma Projeleri  Yarışması’nda kimya alanında elde ettikleri  Türkiye derecesi dolayısıyla davet edildikleri fuarda projelerini çeşitli üniversite ve şirketlerden gelen ziyaretçilere sunma imkanı buldular. Öğrencilerimizin projesi birçok girişimci ve TED mezunları tarafından ilgiyle karşılandı. Öğrencilerimize proje rehber öğretmenleri Demet İzgü eşlik etti.

Ekonomiden bilime, spordan sinemaya birçok konunun ele alındığı, 10 farklı ülkeden profesyonelleri, sanayicileri, akademisyenleri ve öğrencileri buluşturan etkinlik, TİM’le birlikte Sabancı Holding, Çalık Holding, Arçelik, Turkcell, TEBve THYsponsorluğunda gerçekleşti.

İnovasyonun Ekonomik Kalkınmadaki Gücü, Büyüme Odaklı İnovasyon, Akıllı Şehirler, Yapay Zeka, Biyomekatronik, Giyilebilir Teknoloji, Dijital Oyun, Spor, Kadın Girişimciler, Sosyal İnovasyon ve Sinema gibi başlıklarda konferans, paneller, sergiler ve atölye çalışmalarının olduğu etkinlikte, firmalarda inovasyonu teşvik etmek amacıyla 3. İnovaLİG Ödül Töreni’ni de düzenlendi.

Etkinliğe Cumhurbaşkanı ve Bakanların yanı sıra TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Samsung Başkan Yardımcısı Pranav Mistry, protezlerin doğal şekilde hareket etmesini sağlayan çalışmaları ile ünlü bilim adamı MIT Media Lab Biyomekatronik Grubu Yöneticisi Hugh Herr, flyboard modelini piyasaya sürerek devrim yaratan jet ski dünya şampiyonu Franky Zapata ve üst düzey bir hızlı ulaşım aracı olan Hyperloop’un yaratıcısı Dirk Ahlborn gibi birçok önemli isim katıldı.

Son DüzenlenmeSalı, 13 Aralık 2016 10:18