Logo
Bu sayfayı yazdır

5. Fizik Kimya ve Biyoloji Günleri

5. Fizik Kimya ve Biyoloji Günleri

Lise Kısmımızda geleneksel olarak düzenlediğimiz Fizik, Kimya ve Biyoloji Günleri’nin beşincisi 12-14 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Fizik Günü

Öğrencilerin görerek, yaşayarak, deney yoluyla bilimin eğlenceli yönlerinin farkına varmaları amacıyla düzenlenen bilimsel etkinliğin ilk gününde Fizik ile ilgili araştırma ve deneyler Kolej Sokağı’nda sergilendi. Enerji, kuvvet, manyetizma, ışık, renk, uzay gibi fiziğin alanına giren konularda ilgi çekici sunum, deney ve poster gibi çalışmaların gün boyu yer alığı sergiyi lise öğrencilerimizin yanı sıra ortaokul öğrencilerimiz de ziyaret ettiler.

Beşinci ders saatinde ise 11-F sınıfı öğrencilerimiz konferans salonunda gerçekleştirdikleri sunumla küresel ısınmanın dünyamız, ülkemiz, insanlık ve canlılar için yıkıcı etkilerine dikkat çektiler.

Kimya Günü

FKB'nin ikinci gününde  Kolej Sokağı'nda birbirinden renkli ve ilginç Kimya deneyleri sergilendi. Öğrenciler, görev aldıkları standlarda maddelerin birbirleriyle etkileşimini ve tepkimelerini gösteren deneyleri gün boyunca arkadaşları için tekrarladılar. Kimya öğretmenlerimizin gözetiminde öğlen teneffüsünde gerçekleştirilen yanardağ ve lav oluşumu, kuru buz ve pinpon topları deneyleri ise heyecanlı görüntülere sahne oldu.


Kimya Günü'ne konuk olan Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Canel ise konferans salonunda öğrencilerimize "Laboratuvar Güvenliği" konusunda seminer verdi.

Biyoloji Günü

14 Aralık Biyoloji Günü'nde öğrencilerimiz insan biyolojisi, organlar ve sistemler, metabolizma, moleküler biyoloji, ekoloji, bitkiler ve canlılar konularında araştırma yaptıkları konuları ve geliştirdikleri deneyleri Kolej Sokağı'nda sergilediler. Hi-tech sınıfta ise gün boyunca bir sunum izlendi. Anaokulu öğrencilerimiz de yaş düzeylerine uygun olan deney bölümlerini gezerek lise öğrencilerimizden bilgi aldılar ve saksılara çiçek diktiler.

 

 

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 14 Aralık 2016 11:39
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000