TEDCs Topluluğu Sanatçı Pınar Ayhan’ı Konuk Etti

Lise Kısmı TEDCs Topluluğu, 9 Aralık 2016 tarihinde sanatçı ve program sunucusu Pınar Ayhan’ı okulumuza konuk etti. İdari Bina konferans salonunda öğrencilerimizle söyleşi için bir araya gelen Ayhan, profesyonel müzik yaşamından, TRT’de sunduğu programlardan ve yeni projesi “Orada Duruverseydi Zaman” adlı gösterisinden bahsetti.

TEDCs Topluluğu üyelerimiz Pınar Ayhan’ı tanıtarak sanatçının 2000 yılında Eurovizyon şarkı yarışmasında ülkemizi temsil ettiği “Yorgunum Anla” adlı şarkının video klibini gösterdiler. Daha sonra Pınar Ayhan, sözü devralarak öğrencilerimize 1990’larda TRT’de “Kokteyl” programında orkestra solistliği ile başlayan TV yaşamının kendi programını sunmaya nasıl evrildiğini, TRT tarafından sonlandırılsalar da her programda hep daha iyiye daha güzele ulaşmayı başardığını anlattı. Son yıllarda çok okuduğunu belirten Ayhan, birikimlerinden yola çıkarak “Orada Duruverseydi Zaman” adlı gösterisini sunmaya başladığını dile getirdi. Cumhuriyet dönemine ait hiç kimsenin bilmediği, duymadığı olaylardan kesitler sunduğu müzikli anlatısından bazı bölümleri öğrencilerimizle paylaşan Ayhan, onlara 1926’da Türkiye’yi tanıtmak amacıyla İstanbul’dan yola çıkan ve Avrupa’da liman liman dolaşan Karadeniz Vapuru’nun ilginç öyküsünü, Atatürk’ün ilk bestelettiği opera eseri olan “Özsoy Operası”nı ve UNESCO’nun en iyi eğitim modelleri arasında saydığı Köy Enstitüleri’ni anlattı. Öğrencilerimizin sorularını da cevaplayan Ayhan'ın, “Benim kendime örnek aldığım isim Mustafa Kemal Atatürk”tür sözleri büyük alkış aldı.