Haberler

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler: Veli Sarıtoprak

 

TEDÜ ile işbirliği içinde düzenlenen "Kariyer Öncüleri ile Sohbetler"in Aralık ayındaki ilk konuğu TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak oldu. Öğrencilerimize kendini tanıtan Sarıtoprak, Türkiye’deki İş Adamları Dernekleri’nin tümünü kendisinin kurduğunu belirtti.

Sohbet sırasında İngilizce ve ikinci bir yabancı dilin öneminden, sermayelerinin bilgi olduğundan ve iş hayatında bu sermaye ile para kazanacaklarından bahsetti ve öğrenmenin ölene kadar devam edeceğini söyledi. Kendilerini sürekli geliştirmelerini, sürekli okumalarını, iş ve eş seçerken dikkatli olmalarını, donanımlı, çalışkan, dürüst olmalarını tavsiye etti. Tecrübeli insanların tecrübelerinden faydalanmalarını, not tutmalarını, çevrenin ve insan ilişkilerinin çok önemli olduğunu, derneklere üye olarak iletişim ağlarını genişletebileceklerini ve bu şekilde yeni iş imkânlarından haberdar olabileceklerini belirtti.

Sohbete katılan Business Ankara Genel Yayın Yönetmeni Tolga Özek de öğrencilerimize değişik girişimcilik projelerinde çalışarak tecrübe kazanmalarını tavsiye etti. Ummadıkları insanlarla blog yazıları ve diğer sosyal medya ortamlarında tanışma imkanlarının olabileceğini belirterek, kendi halkla ilişkilerini kendilerinin yapmaları gerektiğine değindi.

Veli Sarıtoprak, öğrencilerimizden gelen soruları yanıtlayıp, dernek etkinliklerini takip etmelerini, kartvizit alıp vermelerini, girişimcilik ve inovasyon için çabalamalarını tembihledikten sonra Vehbi Koç ve Sakıp Sabancı’nın sözlerine yer vererek sohbetini sonlandırdı.

Son DüzenlenmePerşembe, 08 Aralık 2016 14:30