TEDÜ'de Düzenlenen EUROASIA Konferansına 21 Öğrencimiz Katıldı

Model Birleşmiş Milletler Derneği tarafından TED Üniversite’sinde düzenlenen EuroAsia Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na TED Ankara Koleji Politika ve Diplomasi Kulübünden 21 öğrencimiz katıldı.

Dünya gündeminden konuların tartışılıp çözüm önerilerinin bulunduğu konferansa katılan öğrencilerimize kulüp öğretmenlerinden Osman Yavaşça rehberlik etti. Farklı komitelere Azerbaycan, Macaristan, Hindistan, İsveç, Uruguay delegeleri olarak katılan öğrencilerimizden Ateş Fettahoğlu, Mete Hergül, Didem Zeynep Ünal, Ahmet Remzi Yılmaz, Berna Kaplan, Arda Oba ve Meriç Selin Olcay komite çalışmalarından dolayı başarı ödülü aldı.

Delege olarak katılan öğrencilerimizin yer aldığı komitelerde tartışılan ve çözüm önerisi oluşturulan konular şu şekildedir;

Silahsızlanma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi(GA1-DISEC)

Mete Hergül, Arda Oba, Ece Numanoğlu, Ateş Fettahoğlu

İnsansız hava araçlarının askeri amaçla kullanılması ve sınırlandırılması konusu tartışılarak çözüm önerileri oluşturulmuştur.

Sosyal, İnsani ve Kültürel Komitesi (GA3- SOCHUM)

Derin Kutlay, Melisa Dertli, Berkan Karakuş, Gülce Özdilekcan

Basın özgürlüğü konusu ele alınarak çözüm önerileri geliştirilmiştir.

Birleşmiş Milletler Kadın Statüsü Komisyonu (UNCSW)

Nur Selin Baday

Çatışma alanlarında mülteci kadınlara karşı işlenen cinsel suçlar ve saldırılar konusu tartışılarak çözüm önerileri geliştirilmiştir.

Başak Özden, Ada Yıldırım, Özden İzgi Pilavoğlu, Berna KaplanBirleşmiş Milletler Kalkındırma Programı (UNDP)

Sürdürülebilir Gelişme Amaçlarını hayata geçirmede ülkeler arasındaki farkları ortadan kaldırmaya yönelik sorunlar ele alınarak çözüm önerileri oluşturulmuştur.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO)

İpek Sönmez, Sarp Köse, Göksu Yeğen, Meriç Selin Olcay

Mültecilere yapılan sağlık yardımlarının düzenlenmesi ve arttırılması konusu ele alınarak çözüm önerileri geliştirilmiştir.

Birleşmiş Milletler Güvenlik ve İşbirliği Organizasyonu (OSCE)

Tan Elçin, Didem Zeynep Ünal, Aras Ünal

Uluslararası terör örgütleri ve eylemlerine karşı alınabilecek önlem ve çözümler konusu ele alınmıştır.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (UNSC)

Ahmet Remzi Yıldırım

Suriye ve Orta Doğu’da yaşanan çatışmalar ve çözüm önerileri konusu ele alınmıştır.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 07 Aralık 2016 17:06