Uygarlık Tarihine Yolculuk

Okulumuz 9/G ve 9/C sınıfı  öğrencileri, 30 Kasım 2016 tarihinde Lise Kısmı Tarih öğretmenleri  SÜHEYLA DİNEKLİ ve MUAZZEZ İLHAN rehberliğinde  Anadolu Medeniyetleri Müzesi  gezisine katıldılar.

Tarihi ve kültürel değerlerin kazandırılmasında, Anadolu’da yaşamış olan medeniyetlere ait eserleri yakından inceleme fırsatı bulan öğrenciler, somut yaşantılar elde ederek, mekân ve tarih ilişkisinin önemini kavramış, aktif öğrenme becerisi kazanmışlardır. Müze görevlisi olan Hitit çivi yazısı uzmanı Mine Çiftçi eserler üzerinde uygulamalı eski yazı örneklerini göstererek M.Ö 1200’lerden günümüze yaşanan süreç ile ilgili öğrencilerimizi aydınlatmış, Tarih derslerinde öğrencilerin en çok merak ettikleri konu olan eski yazıların nasıl çözümlendiği içeriğinde ise önemli bilgiler vermiştir.

Son DüzenlenmePerşembe, 01 Aralık 2016 10:53