Haberler

Dünya Felsefe Günü Etkinliklerle Kutlandı

Dünya Felsefe Günü, Lise Kısmımızda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yaşama ve insana dair meselelere felsefi bir bakış açısıyla yaklaşmakfelsefenin gündeme gelmesini sağlamak amacıyla Lise Kısmı Felsefe Zümremiz tarafından 21 Kasım 2016 tarihinde düzenlenen “Dünya Felsefe Günü”nde öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu etkinlik ve sergiler yer aldı.

 


Bu kapsamda 11-O ve 11-P sınıflarımız ikinci ders saatinde “Varoluşçuluk” temalı sunumu konferans salonunda gerçekleştirdiler. 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da ortaya çıkan, varlığın, varoluşun özden, içerikten önce geldiğini, yani insanın önce var olduğunu, daha sonra tutum ve davranışlarıyla, eylemleriyle kendini sürekli olarak yarattığını öne süren “Varoluşçuluk” akımını anlatan öğrencilerimiz, “Anlamlı bir yaşam mı geçiriyoruz?”, “Elimizdeki seçme özgürlüklerini nasıl kullanıyoruz?”, “Sorumluluklarımızı ne ölçüde üstleniyoruz?” gibi sorulara da cevap aradılar.

TED Münazara Topluluğumuz ise dördüncü ders saatinde düzenlenen maçta “Bilgi üretiminin amacı merakımızı gidermek mi yoksa yaşamımızı kolaylaştırmak mı?” konusundaki düşüncelerini savundular. Öğrencilerimizin günlük hayattan örneklerle somutlaştırarak sundukları tezleri, münazarayı izleyen öğrencilerimiz tarafından heyecanla takip edildi. Münazarayı, Hükumet grubu kazandı.

Son olarak 6. ve 7. ders saatinde Hi-tech sınıfta “Bilim Tarihinde İz Bırakanlar” adlı 3D-film gösterimi yapıldı. Aristo, Hegel, Pisagor, Leibniz, Pascal, Halil İnancık, Cahit Arf, Evliya Çelebi ve Piri Reis gibi bilim insanlarının bilim dünyasına yaptıkları katkıları anlatan filmi öğrencilerimiz ilgiyle izlediler.

Dünya Felsefe günü anısına ayrıca Kolej Sokağı’nda “Karikatürlerde Felsefenin Yansıması” ve “Felsefe Tarihine Pullarla Yolculuk” adlı çalışmalar da sergilendi.

 

Son DüzenlenmePazartesi, 21 Kasım 2016 15:53