Haberler

TEDMUN 11-14 Kasım Tarihleri Arasında Toplandı

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi, Model Birleşmiş Milletler Konferansına bu yıl dördüncü kez ev sahipliği yaptı. Birleşmiş Milletler’in tartışma ve işleyiş formatı esas alınarak gençlerin uluslararası politikalar hakkında fikir paylaşımında bulunup, çözüm önerileri getirdikleri bir model olan TEDMUN, 11-14 Kasım tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Konferansa 22 liseden 370 öğrenci katıldı.

TEDMUN’un 11 Kasım’da TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi çok amaçlı salonda gerçekleştirilen açılış seramonisinde Lise Müdürü Aydın Ünal, Politika ve Diplomasi Kulübü Direktörü Osman Yavaşça,TED Ankara Koleji öğrencilerinden TEDMUN Genel Sekreteri Cansu Zeynep Dölek ve Genel Kurul Başkanı Atakan Mumcuoğlu konuşma yaptılar.

Lise Müdürümüz gençlere seslendiği konuşmasında çağımızda insanoğlunun zihinsel yeteneklerini geliştirerek teknolojiyi geliştirmeye yönelik ciddi bir evrim süreci yaşamakta olduğunu belirterek günümüz dünyasında eğitimcilerin ve eğitim kuruluşlarının üzerine düşen görevlerden bahsetti. “Bugün dünyadaki birçok eğitimcinin ve eğitim kuruluşunun hedefi daha evrensel düşünebilen, bilgili, duyarlı ve farklılıklara saygı duyarak, çatışmalara çözüm üreten, değişime açık gençleri, yani sizleri yetiştirmektir. Global bir köy olarak tanımlanan dünyamızda artık insanların karşılaştığı sorunlar ulusal olmaktan çok evrensel nitelikler taşımaktadır. Bir gün gelecek burada gençler uzayın kullanımıyla ilgili yasalar konusunu görüşecek, biz bunu hayal bile edemezdik. Ve bir gün gelecek yine sizler gençler, dijital ortak Pazar oluşturulması için yasamalar oluşturulmasını görüşecek. Dolayısıyla günümüz dünyasının temel sorunları arasında yer alan her konu yaşama duyarlı gözlerle bakan her bireyin herkesin ilgi alanına girmektedir. Bu konu ve sorunların kaynağının doğru belirlenmesinde ve çözüm önerilerin oluşturulmasında akıl ve mantığın yol göstericiliğinde ve bilimin ışığında hareket edilmesinin zorunluluğu da herkes tarafından kabul edilmektedir.” diyen Okul Müdürümüz, konferansta emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Politika ve Diplomasi Kulübü Direktörümüz Osman Yavaşça, her geçen yıl konferansa katılım sayısının artmasından duydukları heyecanı dile getirerek başladığı konuşmasında “Yeni nesile inanıyorum. Tutkulu, adanmış ve sorumlu olanlara inanıyorum. Aynı zamanda geçmişe, deneyimlerimize ve tarihimize inanıyorum, çünkü bizler pek çok hataya, tahribata ve savaşa, pek çok zafere, başarıya ve gelişmeye rağmen zincirin asla kırılmacak son halkalarıyız. Tüm bunlar bizim için çok değerli. Bugünü şekillendiren ve unutulmaması gerekenler, yarını şekillendirecek olanlardır. Ve bunun için çabalayacak ve değişimi yaratacak olan sizlersiniz” dedi.

TEDMUN Genel Sekreteri Cansu Zeynep Dölek ve Genel Kurul Başkanı Atakan Mumcuoğlu da konuşmalarında geçmişe takılıp kalmadan, geçmiş nesillerin yaşadıklarından ders alarak geleceğe doğru ilerlemek ve karşılaşılacak engelleri barış içinde birlikte aşmak durumunda olduklarını ifade ettiler.

Açılış seramonisi, konferansta BM üye ülke büyükelçilerini temsil eden öğrencilerin teker teker söz alarak yaptığı konuşmalarla son buldu.

TEDMUN’da gençler, dört gün boyunca gerçekleştirecekleri komite çalışmalarında dünya sorunlarını tartışarak çözüm aramalarının yanı sıra çevre gezilerine katılarak sosyal ve kültürel aktivitelerde de bulundular. Konferansın Genel Kurulu ise 14 Kasım’da gerçekleştirildi.

 

 
Son DüzenlenmePazartesi, 14 Kasım 2016 17:07