Logo
Bu sayfayı yazdır

10 Kasım’da Atamızı Saygı, Sevgi ve Özlemle Andık

10 Kasım’da Atamızı Saygı, Sevgi ve Özlemle Andık

 

Cumhuriyetimizin ve Okulumuzun kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde Okullarımızda düzenlenen törenlerle saygı, sevgi ve özlemle andık. Saatler 09:05’i gösterdiğinde bayraklar yarıya indirildi. Atamızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımızı okuduk.


Anaokulu Törenimiz

Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle Anaokulu’nda düzenlenen törende öğrencilerimize seslenen Okul Müdürümüz Neşe Aşıcı Özmeriç, “Mustafa Kemal Atatürk’ü, her geçen gün daha çok anıyor, daha iyi anlıyoruz. 10 Kasım bir yas günü değil, Atamızı daha iyi anlamak, O’nun ilkeleri ışığında daha çok çalışıp, “en büyük emanetim” dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileri götürmek için bir kez daha söz verdiğimiz gündür. Sevgili Atam, Atatürk çocukları olarak her zaman, her yerde ve her koşulda, gösterdiğin hedefte durmadan yürüyeceğimize and içeriz.” dedi.

A2 Sınıflarımızın sunumlarıyla devam eden törende öğrencilerimiz şiirler ve marşlarla Atatürk’e olan gönül bağlarını ifade ettiler. “Onu anmak demek, onu anlamaktır” vurgusunu yapan öğrencilerimiz, törenin sonunda Atatürk köşesine çiçek bıraktılar.



İlkokul ve Ortaokul Törenimiz

İlkokul ve Ortaokul Kısmı öğrenci ve öğretmenlerimiz, Atamızı anmak üzere İlkokul tören alanında bir araya geldiler. Eski Kolej binalarımızdan getirilerek İlkokul bahçesine yerleştirilen ve öğrencilerimizin çiçeklerle donattığı Atatürk büstünün açılışı Genel Müdürümüz, Okul Yöneticilerimiz ve öğrenci temsilcilerimiz tarafından yapıldı.

Okul Müdürümüz Zühal Üstündağ, günün anlam ve önemine değinen konuşmasında, “Atatürk’ü anmak aslında onu anlamaktır. Atatürk’ü anlamak, insan haklarına saygılı olmak, demokrasiye inanmak, hukukun üstünlüğünü kabul etmek, bilimin yol gösterici ışığını takip etmek, çağı yakalamaktır. Biz Kolejliler, eğitim yuvamızda akla ve bilime dayalı eğitim ve öğretim yapabiliyorsak bunu Sana borçlu olmanın bilincindeyiz. Bu bilinçle kutsal emanetine her zaman sahip çıkacağımıza, gösterdiği çağdaş uygarlık yolundan hiçbir zaman ayrılmayacağımıza bir kez daha söz veriyor, huzurunda saygıyla eğiliyoruz” dedi.

İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimizden oluşan söz korosu başarıyla sundukları oratoryoda “Biz Mustafa Kemaliz, hatırlarız, hatırlatırız. Biz Mustafa Kemaliz, yaşarız, yaşatırız. Biz Mustafa Kemaliz, unutmadık, unutmayacağız!” sözleriyle büyük alkış aldılar.

Anma programı orkestra ve koromuzun söylediği Atatürk marşlarıyla son buldu.

Lise Kısmı Törenimiz

Lise Kısmımızda 10 Kasım sabahı okula gelen öğrencilerimizi Büyük Önder Atatürk’ün sesi karşıladı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nde okul bahçesinde toplanan gençlere seslenen Lise Müdürümüz Aydın Ünal: “Dünyada barış idealinin en büyük savunucusu, akıl ve bilimin yol göstericisi, bütün insanlık dünyasının en seçkin siması, yurt ve ulus kurtarıcı, bizden biri, güzel insan Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak, anlatmak ve doğru yorumlamak; insanın kendini, yaşamı, ülkesini, dünyayı doğru anlamak ve anlatmak kadar önemlidir….

Atatürk’ü anlamanın bir yanı onun bağımsızlık savaşçılığı, öteki yanı da gerçekleştirdiği devrimlerin bütünlüğüdür. Atatürk’ü tamamlamanın ilk anlamı ise “tam bağımsızlık” ve “Türk Devrimi’nin Bütünlüğü” anlayışında, geç kalınmışlıkları ortadan kaldırmak; O’nun öncülüğünde gerçekleşen Türk devrimine yeni katkılarda bulunmaktır; çünkü Atatürk’ü sevmek; aklı egemen ve özgür kılmak, insanı yüceltmek demektir. Atatürk’ü bilmek, insana ve haklarına saygı demektir. Atatürk’ü övmek, bilim ve aydınlığa inanmak; barış için savaşmak, ileriye bakmak demektir. Atatürk’ü anlamak, erdemli ve umutlu olmak, çağdaş uygarlığa en yaraşır biçimde ulaşmak demektir.” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Öğrencimiz Gülser Doğan’nın, Atatürk’ün Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, halkçılık, devletçilik, laiklik ve devrimcilik  ilkelerini yorumladığı konuşmasının ardından öğrencilerimiz Su Genelioğlu ve Berk Adsan, Cahit Külebi’nin “Atatürk Kurtuluş Savaşında” adlı şiirini okudular. Öğrencimiz Batu Doğru ise bir anıyla Atatürk’ün Nutkun hazırlıkları sürecinde yaşadıklarını dile getirdi.

Törenimizin sonunda Lise Koromuzun söylediği marşlar eşliğinde öğretmen ve öğrencilerimiz, Kolej Sokağı’nda bulunan Atatürk köşesinden saygı geçişinde bulundular. 

 

 

 
Son DüzenlenmeSalı, 12 Eylül 2017 10:53
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000