Haberler

20. Yüzyıla Yön Veren Liderler: Atatürk ve Çağdaşları

10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri kapsamında 9 Kasım 2016 tarihinde Lise Kısmı Tarih Zümresince konferans salonunda “20. Yüzyıla Yön Veren Liderler: Atatürk ve Çağdaşları” konulu bir etkinlik gerçekleştirildi.

ABD’de Brown Üniversitesi öğretim görevlisi Profesör Arnold Ludwig’in, geliştirdiği bir metodoloji sonucunda belirlediği 20. yy’ın en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk ve çağdaşları Adolf Hitler, Joseph Stalin, Mohatma Gandhi, Winston Churchill ve Benito Mussolini’nin otobiyografik sunumlarının yapıldığı etkinlikte dünyanın siyasi ve sosyal dengelerini değiştiren bu liderlerin yaşam öyküleri ve yaptıkları işler anlatıldı.

Dünya liderlerini lise öğrencilerimiz Ogeday Demirer, Batuhan Demirkul, Çınar Kızıltepe ve Berk Tozar canlandırırken Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ise 1996 mezunlarımızdan Hakan Şahin canlandırdı. Öğrencilik yıllarında “Candan Can Koparmak” adlı oyunda yine Atatürk’ü canlandırmış olan Şahin’e Lise Müdürümüz Aydın Ünal, etkinliğin sonunda teşekkür etti. Okul Müdürümüz “Çağdaşları ne kadar korku salmışsa, Mustafa Kemal, bütün yeryüzündeki uluslarda o kadar sevgi, saygı ve itibarla anılan bir liderdir” dedi.

 

 
 
Son DüzenlenmePerşembe, 10 Kasım 2016 11:37