Haberler

Türkiye’nin Kariyer Öncüleri ile Sohbetler – Ahmet Kılıçoğlu

Kariyer Öncüleri ile Sohbetlerimizde Ekim ayının ikinci konuğu Vestel Elektronik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi H. Ahmet Kılıçoğlu oldu. İş mülakatlarına giderken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusuna değinerek konuşmasına başlayan Kılıçoğlu, karakterlerinin, yeteneklerinin ve ileriye yönelik çalışmalarının, çizecekleri yolu belirleyeceğini söyledi.

Üniversite eğitimin kişiye analitik bir düşünce yapısı ve spesifik bir bilgi verdiğini belirterek donanımlarını artırmak, çabuk pes etmemek, mutlaka bir hedef belirlemek, hem bu hedefleri ufak tutmamak, hem de gerçekçi hedefler koymak gerektiğini vurguladı. Daha sonra bu hedeflere yönelik araştırıp, doğrusunu bulana kadar deneyip, o hedefe doğru çaba harcanması gerektiğini ifade etti.

Kendi iş hayatına başladığı zamanlardan örnekler verip, başından geçenleri ve Eximbank’ta çalıştığı süreçteki deneyimlerini anlattı. Şans faktörüne inandığını, dil bilmenin avantajlarını, dünya vatandaşı olabilmenin önemi anlattı. Hayatın insanı denediğini, bu denemeler sırasında ne kadar dayanacaklarının önemini, ellerinden gelenin en iyisini yapmaları gerektiğini, iktisat eğitimin kolay olmadığını, yurt dışında okumanın bir avantaj olduğunu ama artık çok da şart olmadığını, mutlaka kendilerine renk katacak dokunuşlar yapmalarını tavsiye etti.

Kılıçoğlu öğrencilerden gelen sorulara cevap vererek samimi sohbetine son verdi.