Haberler

Cumhuriyetimizin 93. Yılını Coşkuyla Kutladık ve Atatürk Büstlerinin Açılışını Yaptık

 

Cumhuriyetimizin 93. yılını 29 Ekim sabahı, Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrenci, öğretmen, veli ve mezunlarımızın katımıyla gerçekleştirilen törenle kutladık. Törenimizin ardından hep birlikte Atatürk büstlerinin açılışını yaptık.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesi ile başlayan Cumhuriyet Bayramı töreninde konuşma yapan Genel Müdürümüz Sevinç Atabay, günün anlam ve önemine değinen konuşmasında şunları dile getirdi:

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı sonrasında "Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim Cumhuriyettir" diyerek 29 Ekim 1923'te Cumhuriyeti ilan etmiştir. Çünkü Cumhuriyet demokrasidir, özgürlüktür. Çünkü Cumhuriyet çağdaşlıktır, bağımsızlıktır.  Çünkü Cumhuriyet laikliktir ve Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük mirastır. 
Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir, diyen Büyük Atatürk, Cumhuriyet yönetimiyle Türk milletini ulus olma bilincine kavuşturmuştur.
Değerli Kolejliler, Cumhuriyet bizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetistirmemizi ister. Sizler, hür nesiller olarak aklın ve bilimin yolundan ayrılmadan Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olacaksınız. Cumhuriyeti korumak ve yüceltmek her Türk evladının milli bir görevidir. 
TED Ankara Koleji'nin çağdaş ve laik eğitim anlayışıyla yetişen Siz Gençler, aydınlık ve özgür zihinlerinizle geleceği yönetecek, Türkiye Cumhuriyeti'ne,vatanın her bir karış toprağına sahip çıkacaksınız. 
Gözün arkada kalmasın Atam. Emanetin, emanetimizdir.
Cumhuriyetimizin 93. yılı hepimize kutlu olsun."

Koromuz, Okul Bandomuzun eşliğinde Atatürk Marşı’nı seslendirdi. Lise öğrencimiz Ece Cicioğlu günün anlam ve önemine değindiği konuşmasında “Atatürk “Bütün ümidim gençliktedir” derken tek güvencesi olarak, geleceği ve Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençlerini, yani bizleri işaret etmiştir. Bugün bize düşen, O’nun ilkeleri doğrultusunda devrimlerini korumak, Cumhuriyeti yüceltme ve yaşatma konusunda O’nu izlemektir.” dedi.

İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimiz “Bu Sevgi Hiç Bitmeyecek” adlı söz korosu ile Atatürk’ün gösterdiği yolda yürüyen Cumhuriyet çocukları olduklarını bir kere daha dile getirdiler.

“Emanetine Sahibim Atam” marşının ardından Anaokulu öğrencilerimiz, “29 Ekim” şiirini ve büyük beğeni toplayan “İzindeyiz Yüce Atam” rontunu sergilediler. İlkokul vals grubumuz da danslarını sergiledi.

İlkokul 3. sınıf öğrencilerimizin Yörükali ve Dağcılar Zeybek oyunları ile renklenen kutlama törenimiz, 10. Yıl Marşı ve Kolej Marşı ile coşkuyla noktalandı.

Daha sonra Dernek ve Vakıf yöneticilerimizle birlikte Öğrenci Meclisi Başkanlık Divanı, Lise ve Ortaokul bahçelerindeki Atatürk büstlerinin açılışını yaptılar. Genç Kolejlileri temsilen konuşan 11. sınıf öğrencimiz Cerensu Yılmaz, “Bu mutlu ve güzel günümüzde, Lise Kısmımızdaki kaideye konulan Atatürk büstü, okulumuzun 86 yıllık şanlı geçmişimizi simgelediği gibi, geleceğe taşıyacağımız en anlamlı emanet olarak, yeni kampüsümüzde gerçekleştireceğimiz atılımlarla birlikte TED Ankara Koleji varlığını ve geleceğe çağdaş bakışını anlatmaktadır.  Bizlere böylesine anlamlı bir yapıtı ve değerleri devreden bütün Kolejli büyüklerimize arkadaşlarım adına saygılarımı ve şükranlarımı sunarım” dedi.

19 Mayıs 2015’te kampüsümüzde açtığımız heykeltıraş Metin Yurdanur’un eseri olan “yürüyüş” temalı Atatürk Anıtı’nın ardından yine Metin Yurdanur imzalı Atatürk büstü Lise bahçemize, eski Kolej binalarımızdan getirdiğimiz Atatürk büstleri ise Ortaokul ve Anaokulumuza yerleştirildi.

 

 
 
 
Son DüzenlenmeSalı, 12 Eylül 2017 10:53