Haberler

Küçük Umutlara Yolculuk

Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi öğretmenlerinden Ayşe YILDIZ ve Sevgi ÇAĞLAR’ın rehberliğinde, lise müdür yardımcılarımızdan Ahmet AKARACI, CAS öğretmenlerinden Nihan Tuğçe ARGON’un eşliğinde,25 Ekim 2016 Salı günü, 11. sınıf UB öğrencilerimizle ve 9-E sınıfının da katılımıyla LÖSEV Köyü’ne hem ziyaret hem de atölye çalışması için gidildi. Öncelikle köydeki çalışma düzeninin işleyişi ile ilgili bilgiler alındı ve sonrasında yardım amaçlı atölye çalışmalarına geçildi.

LÖSEV görevlileri tarafından düzenlenen konferansla bilgilendirildikten sonra hastalara ve hasta yakınlarına yapılacak olan, giyecek-yiyecek-içecek gibi temel ihtiyaçları kapsayan kolilerin yapımında çalışıldı. Ayrıca bir grup öğrencimiz de LÖSEV standlarında ve dükkanında satılacak olan rozetlerin paketlenmesinde ve satışa hazırlanmasında, LÖSEV’in simgesi olan oyuncak bebeklerin içinin doldurulmasında ve dikiminde katkıda bulundular. Ayrıca satın aldıkları ürünlerle LÖSEV’in bağış kampanyasına destek oldular. Gezinin son bölümünde LÖSEV’e ait küçük hayvan çiftliğini ziyaret ettiler.LÖSEV’e karşı farkındalığı arttırmayı amaçlayan bu gezide ilk durak Hayat Bağı Konağı oldu. Burada hasta yakınlarının endüstriyel mutfak ürünleri kullanmadan yaptığı kurabiyelerden yeme ve organik sütten içme olanağı bulan öğrencilerimize sağlıklı beslenmenin önemi vurgulandı ve kanser olma riskinin %30’unun beslenme kaynaklı olduğunun altı çizildi.

Yapılan etkinlikler ve atölye çalışması sosyal yardımlaşmanın ve dayanışmanın hayatımızdaki yerini, başkalarının yaşamına empati kurmanın ve onlara yardım etmenin önemini  öğrencilerimize bir kere daha hissettirirken bir gün olası sağlık sorunları ile karşılaşılabileceği gerçeğini kavrama açısından da anlamlı oldu.