Türk Masal Dünyası ve Doğumunun Yüzüncü Yılında Oğuz Tansel’i Anma Sempozyumu’na Katıldık

TED Ankara Koleji Türk Dili ve Edebiyatı zümresi, 20 Ekim 2016 Perşembe günü, ÇOGEM (Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin işbirliği ile hazırlanan Türk Masal Dünyası ve Doğumunun 100. Yılında Oğuz Tansel Uluslararası Sempozyumu’na katıldı. Okulumuz edebiyat öğretmenlerinden Ayşe YILDIZ, Fatma UĞUR, Arzu ÜNAL, Betül BUZLUK, Buket Ş. CİĞEROĞLU, Aslı KOÇ ve Havva Reyhan KASIRGA; 9-A, 9-B, 9-C, 9-H, 9-Y, 10-B, 10-E, 11-N ve 11-O sınıfı öğrencileriyle bu sempozyumda yer aldılar ve öğrencilerle birlikte uluslararası bağlamda Türk Dilleri’ne ait masal özelliklerini dinleme fırsatı buldular. Türkçe ders kitaplarındaki masal metinlerinin incelendiği ve Oğuz Tansel’in masallarında öne çıkan özelliklerin yorumlandığı oturumlara da katılan öğrencilerimiz, masallarda yer alan değerlerle ilgili de bilgilendirildiler. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin masal dünyasıyla iç içe bir gün geçirmelerini sağladı.