Akılcı İlaç Kullanımı

Ülkemizin en önemli halk sağlığı sorunlarından olan gereksiz ilaç tüketimi ve antibiyotik direnci konusunda öğrencilerimizi aydınlatmak amacıyla İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencilerimize okul doktorumuz Serpil Gül tarafından 20.10.2016 tarihinde “Akılcı İlaç Kullanımı” konulu bir konferans verildi.

Akılcı ilaç kullanımındaki temel ilkeler ve bu konuda vatandaşlara düşen sorumluluklar anlatılarak öğrencilerimizin gereksiz ilaç kullanımı konusunda duyarlı olmaları ve çevresindekileri uyarmalarının önemi vurgulandı. Antibiyotiklerin ve bitkisel ürün/gıda takviyesi gibi ürünlerin bilinçsiz ve kontrolsüz kullanımından kaçınmalarının gerekliliği, öğrencilerin de soruları ile interaktif olarak katıldıkları bir ortamda açıklandı.