Haberler

7. ve 10. Sınıf Öğrenci Velilerimize Yönelik “YGA (Young Guru Academy) Yıldızlar Liderlik Programı Semineri”ni Gerçekleştirdik

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları, 2016-2017 öğretim yılı I. dönem veli seminerleri kapsamında 7. ve 10. sınıf öğrenci velilerimize yönelik “YGA (Young Guru Academy) Yıldızlar Liderlik Programı Semineri”, 15 Ekim 2016 Cumartesi günü gerçekleştirildi.TED Ankara Koleji ve YGA (Young Guru Academy) işbirliği kapsamında uygulanacak olan “Yıldızlar Liderlik Programı” hakkında bilgi vermek amacıyla hazırlanan seminer, YGA’nın aynı zamanda Hayal Ortağı da olan Genel Müdürümüz Sevinç Atabay’ın açılış konuşması ile başladı. Genel Müdürümüz, böyle bir semineri okulumuzda düzenlemekten duyduğu memnuniyeti belirterek, Türkiye’nin yeni liderlere ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle böyle bir programı hayata geçirmekle geleceğin liderlerini yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. YGA’nın Yıldızlar Liderlik Akademisi’nde,  TED Ankara Koleji gibi köklü bir okulun da öğrencilerinin bulunmasının, geleceğin liderlerinin yetiştirilmesindeki önemine vurgu yaptı.

Daha sonra kendisi de bu süreçten geçmiş olan YGA Liderlik Okulu mezunlarından Melike Aydın YGA ve Yıldızlar Liderlik Okulu hakkında velilerimize ayrıntılı bilgi verdi.

Son olarak konuşma yapan YGA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman, herkesin merak ettiği “YGA Nasıl Kuruldu?” sorusuna kendi yaşamından ve aldığı eğitimden ortaya çıkan bir fikir olduğunu belirtti. Yaman, Peter Drucker’in “Geri kalmış ülke yoktur, iyi liderlik yapılmamış ülke vardır.” sözünü hatırlatarak, “Bizim de iyi liderlik yapacak insanlara ihtiyacımız var” dedi. İyi liderlerin donanımlı, proje yapabilen ve aynı zamanda sevgi dolu ve vicdanlı kişiler olması gerektiğini belirtti. Liderlerin, birlikte keşfetme, birlikte karar verme, birlikte hareket etme becerilerinin olması gerektiğini, bu şekilde uçmasının mümkün olduğunu ve böyle kişilerle birlikte uçabilmesi gerektiğini ifade etti. Doğan Cüceloğlu’nun “tanıklık” kavramına da değinen Yaman, çocukların evdeki tanıklıklarının çok önemli olduğunu ve kendisinin bu tanıklıklar sayesinde şimdiki konumunda olduğunu vurguladı.

Seminer sonunda, Sinan Yaman ve Melike Aydın tarafından velilerimizin soruları cevaplandı. Seminerden oldukça memnun kaldıkları gözlenen velilerimiz, aynı seminerin öğrencilere yönelik olarak da gerçekleştirilmesini istediklerini belirttiler.

Son DüzenlenmeSalı, 13 Aralık 2016 11:17